Хіт кондитерських на вашому столі: як приготувати торт "Три шоколади"

Читать на русском
Автор
Гості будуть у захваті
Гості будуть у захваті. Фото pixabay.com

Улюблений торт ласунів

У більшості кондитерських досить популярним є торт "Три шоколади". Його обожнюють любителі солодкого, а особливо ті, хто жити не може без шоколаду.

Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати цей торт вдома. З ним доведеться погратися, але результат точно вартий цього, інформують на Facebook-сторінці "Рецепти Смаколик.юа".

Як приготувати торт "Три шоколади"

Інгредієнти:

Шоколадний корж:

  • шоколад чорний (від 60%) — 100 г;
  • масло — 100 г;
  • цукор — 50 г + 100 г;
  • яйця — 4 яйця;
  • цукор — 100 г;
  • ванільний цукор
  • борошно — 100 г;
  • розпушувач — 10 г;
  • лікер — 40 мл;
  • вершки — 100 мл;
  • 40 мл лікеру +100 мл вершки (для пропитування).

Мус з чорним шоколадом:

  • желатин — 6 г;
  • молоко — 60 мл;
  • лікер — 40 мл;
  • чорний шоколад — 200 г;
  • масло — 30 г;
  • вершки 33% — 300 мл;

Мус з молочним шоколадом:

  • желатин — 8 г;
  • молоко — 60 мл;
  • лікер — 40 мл;
  • чорний шоколад — 200 г;
  • масло — 30 г;
  • вершки 33% — 300 мл;

Мус з білим шоколадом:

  • желатин — 10 г;
  • молоко — 60 мл;
  • лікер — 40 мл;
  • чорний шоколад — 200 г;
  • масло — 30 г;
  • вершки 33% — 300 мл;

Спосіб приготування:

  1. Для приготування коржа на водяній бані розтопити шоколад, зняти з бані та охолодити.
  2. Масло збити з 50 г цукру в пишну білу масу, додати шоколад і ще раз збити.
  3. Яйця розділити на білки і жовтки.
  4. В шоколаду суміш додати жовтки, ванільний цукор і збити.
  5. Змішати борошно, розпушувач і просіяти в шоколадну суміш.
  6. Збити 4 білки зі 100 г цукру, додати білки в масу і перемішати.
  7. Вилити тісто у форму діаметром 26 см.
  8. Випікати у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці близько 25-35 хвилин.
  9. Залишити на ніч при кімнатній температурі, після чого викласти бісквіт у форму, у якій формуватиметься торт, попередньо вистеливши її ацетатною плівкою.
  10. Для приготування мусу потрібно желатин замочити у молоці та залишити набухнути
  11. На водяній бані розтопити шоколад і масло, додати розчинений желатин.
  12. Зняти з бані та охолодити. Вершки збити до піків, додати шоколадну суміш і перемішати.
  13. Вилити мус на бісквіт і розрівняти, залишити вистигнути.
  14. Повторити так з молочним та білим шоколадом.
  15. За бажанням готовий тортик можна прикрасити глазур'ю.

Раніше ми писали, як приготувати шоколадний пиріг з грушами. Ви завжди готуватимете його в сезон.