Хіт кондитерських на вашому столі: як приготувати торт "Три шоколади"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Улюблений торт ласунів
У більшості кондитерських досить популярним є торт "Три шоколади". Його обожнюють любителі солодкого, а особливо ті, хто жити не може без шоколаду.
Сьогодні ми хочемо запропонувати приготувати цей торт вдома. З ним доведеться погратися, але результат точно вартий цього, інформують на Facebook-сторінці "Рецепти Смаколик.юа".
Як приготувати торт "Три шоколади"
Інгредієнти:
Шоколадний корж:
- шоколад чорний (від 60%) — 100 г;
- масло — 100 г;
- цукор — 50 г + 100 г;
- яйця — 4 яйця;
- цукор — 100 г;
- ванільний цукор
- борошно — 100 г;
- розпушувач — 10 г;
- лікер — 40 мл;
- вершки — 100 мл;
- 40 мл лікеру +100 мл вершки (для пропитування).
Мус з чорним шоколадом:
- желатин — 6 г;
- молоко — 60 мл;
- лікер — 40 мл;
- чорний шоколад — 200 г;
- масло — 30 г;
- вершки 33% — 300 мл;
Мус з молочним шоколадом:
- желатин — 8 г;
- молоко — 60 мл;
- лікер — 40 мл;
- чорний шоколад — 200 г;
- масло — 30 г;
- вершки 33% — 300 мл;
Мус з білим шоколадом:
- желатин — 10 г;
- молоко — 60 мл;
- лікер — 40 мл;
- чорний шоколад — 200 г;
- масло — 30 г;
- вершки 33% — 300 мл;
Спосіб приготування:
- Для приготування коржа на водяній бані розтопити шоколад, зняти з бані та охолодити.
- Масло збити з 50 г цукру в пишну білу масу, додати шоколад і ще раз збити.
- Яйця розділити на білки і жовтки.
- В шоколаду суміш додати жовтки, ванільний цукор і збити.
- Змішати борошно, розпушувач і просіяти в шоколадну суміш.
- Збити 4 білки зі 100 г цукру, додати білки в масу і перемішати.
- Вилити тісто у форму діаметром 26 см.
- Випікати у попередньо розігрітій до 160 градусів духовці близько 25-35 хвилин.
- Залишити на ніч при кімнатній температурі, після чого викласти бісквіт у форму, у якій формуватиметься торт, попередньо вистеливши її ацетатною плівкою.
- Для приготування мусу потрібно желатин замочити у молоці та залишити набухнути
- На водяній бані розтопити шоколад і масло, додати розчинений желатин.
- Зняти з бані та охолодити. Вершки збити до піків, додати шоколадну суміш і перемішати.
- Вилити мус на бісквіт і розрівняти, залишити вистигнути.
- Повторити так з молочним та білим шоколадом.
- За бажанням готовий тортик можна прикрасити глазур'ю.
Раніше ми писали, як приготувати шоколадний пиріг з грушами. Ви завжди готуватимете його в сезон.