Готуйте одразу подвійну порцію: це "царське" варення з кизилу стане улюбленим у вашій сім'ї (відео)
- Автор
- Дата публікації
- Автор
![Варення з кизилу готувати легко, а виходить воно смачним та незвичайним](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/39/1ecbe3c5-3dd3fb4378f68a79b6458f16c6ce439d.jpg?v=6017_1)
Такі незвичайні ласощі стануть чудовим частуванням до чаю в холодну пору року
Кизил — це корисна ягода, багата на вітаміни, антиоксиданти та мінерали, яка сприяє зміцненню імунітету, поліпшенню травлення і підтримці здоров'я серцево-судинної системи. Своєю чергою, кизилове варення – це неймовірно смачний десерт із насиченим смаком.
Воно стане не лише чудовою начинкою для такої випічки, як млинці чи тістечка, а й відмінно пасуватиме до м'ясних страв. Надзвичайно простим рецептом приготування кизилового варення з нами поділилися на YouTube-каналі "Дача Кухня Відпочинок".
Як приготувати кизилове варення
Інгредієнти:
- кизил — 1 кг;
- цукор — 1 кг;
- вода — 250 мл;
Спосіб приготування:
1.Кизил промити та просушити.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/e/90/de7bcf24-05b3613a69de3bb61acb450b4962290e.png?v=5945_1)
2.Воду нагріти, додати до неї цукор, розмішувати, доки цукор не розчиниться.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/8/20/e5324f3b-23bbb36614e58e56ef8fe983c026f208.png?v=5945_1)
3.До сиропу додати кизил та довести до кипіння, прокип'ятити протягом 5-7 хвилин на невеликому вогні, залишити охолоджуватися.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/b/ce/4842774a-9af0c4d260577a228a711b8d2e559ceb.png?v=5945_1)
4.Повторити процес три рази.
![](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/1/8c/93b0c654-400be11c7126a11c204e6fd3258f18c1.png?v=5945_1)
5.На четвертий раз варення знову довести до кипіння та залишити прокипіти протягом 10 хвилин.
6.Розлити варення по стерилізованим банкам та закатати.