Не проґавте сезон гарбуза: рецепт ніжних міні-тістечок

Читать на русском
Автор
Ароматна, соковита та смачна випічка на кожен день
Ароматна, соковита та смачна випічка на кожен день. Фото 1000.menu

Гарбузові мафіни виходять дуже ніжні та ароматні

Гарбуз є досить популярним осіннім овочем. З нього роблять не лише молочну кашу, запікають шматочками з м'ясом чи готують смачні закуски, але також готують десерти.

Одним з них ми сьогодні й хочемо поділитися. А рецепт ароматних мафінів опублікували на Instagram-сторінці "lizaglinskaya".

Як приготувати гарбузові кекси

Інгредієнти на 10 шт.:

  • вершкове масло – 150 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 250 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • цедра апельсина – 1 шт.;
  • гарбуз тертий – 200 г;
  • будь-які заморожені ягоди – 50 г;

Спосіб приготування:

  1. Збити розм'якшене вершкове масло до освітлення та збільшення в обсязі.
  2. Додати цедру апельсина та цукор, знову збити.
  3. Додати яйця, перемішати.
  4. Додати борошно з розпушувачем і знову перемішати – борошно має зволожитися.
  5. Додати тертий гарбуз і перемішати.
  6. Додати в тісто ягоди, перемішати.
  7. Розкласти тісто по формах, заповнюючи їх до половини.
  8. Запікати у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
  9. Готові кекси дістати із форми та присипати цукровою пудрою.