Ароматний узвар до Святвечора: рецепт, який варто зберегти
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Узвар варто приготувати заздалегідь
До різдвяних свят заведено готувати багато традиційних страв. Раніше ми вже розповідали, як приготувати кутю, а ще одним обов’язковим елементом Святвечора є ароматний узвар.
Цей напій подають окремо або ж разом із кутею. Своїм способом приготування узвару поділився на YouTube-каналі кулінарний блогер Mil Alexx. Він радить варити напій заздалегідь, приблизно за добу до подачі, адже так узвар встигає настоятися, набуває глибокого смаку та насиченого фруктового аромату.
Інгредієнти
- Яблука сушені — 4 жмені
- Сушена груша — 1 жменя
- Копчений чорнослив — 1 жмені
- Мед — до смаку
- За бажанням можна додати зовсім трохи ягід: чорницю, вишню, родзинки або курагу.
Етапи приготування
- Ретельно промийте всі інгредієнти у проточній воді, щоб очистити їх від пилу та дрібного сміття. Брудну воду обов’язково злийте.
- Залийте чисту сушину свіжою водою (4 л) і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння. Можна проварити ще кілька хвилин після закипання, а потім вимкніть вогонь.
- Дайте напою трохи охолонути перед тим, як додавати підсолоджувач (це допоможе зберегти корисні властивості меду).
- Додайте натуральний мед за смаком: 1 ложка — для помірно солодкого узвару, 2 ложки — якщо любите солодкий напій. Добре розмішайте до повного розчинення.
- Накрийте каструлю кришкою і залиште узвар настоюватися щонайменше на 12 годин.
Також ми ділилися рецептом смачного пісного салата з квашеної капусти та картоплі. Готується він дуже просто, а виходить шалено смачним.