Вечеряємо по-єврейськи: таку запіканку легко приготуєте з того, що є в холодильнику

Читать на русском
Автор
31012
Запіканка вийде не лише бюджетною, а й смачною Новина оновлена 12 листопада 2023, 15:02
Запіканка вийде не лише бюджетною, а й смачною. Фото shuba.life

У вас вийде страва з хрустким верхом та ніжною начинкою

Єврейська кухня відрізняється неповторним смаком та ситістю. І якщо ви вже куштували рибу по-єврейськи, пропонуємо приготувати картопляно-цибулеву запіканку.

Ця страва може бути солоною або солодкою, традиційно приготованою з картоплі або локшини. Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо солону версію з картоплі, цибулі, часнику, яєць та спецій. В результаті повинна вийти запіканка з хрумкою верхівкою і ніжною вершковою начинкою.

Як приготувати картопляно-цибулеву запіканку (кугель)

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля — 1 кг;
  • олія соняшникова — 100 мл;
  • цибуля ріпчаста — 4 шт.;
  • часник, зубчики — 2 шт.;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо. Половину картоплі варимо у підсоленій воді протягом 15 хвилин і розминаємо у пюре.
  2. Цибулю та часник чистимо. Половину цибулі та часник дрібно шаткуємо, відправляємо в сковороду з 2 ст. л. рослинної олії та обсмажуємо протягом 10 хвилин. Додаємо часник, просмажуємо ще 5 хвилин, солимо, перчимо.
  3. Половину від решти картоплі та другу половину цибулі трьом на грубій тертці, змішуємо з картопляним пюре. В отриману масу додаємо смажену цибулю та часник, яйця, 2 ст. л. рослинної олії.
  4. Масу солимо, перчимо, перемішуємо до однорідного стану, викладаємо у форму для запікання, змащену олією.
  5. Решту картоплі нарізаємо тонкими кружальцями, солимо і збризкуємо 1 ст. л. рослинної олії. Викладаємо віялом на картопляну масу у формі та запікаємо 1 годину при 190°C.

Рекомендуємо також приготувати курячі котлети по-єврейськи за рецептом "Телеграфа". Вони закохаються з першого шматочка.