Вечеряємо по-єврейськи: таку запіканку легко приготуєте з того, що є в холодильнику
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 31012
У вас вийде страва з хрустким верхом та ніжною начинкою
Єврейська кухня відрізняється неповторним смаком та ситістю. І якщо ви вже куштували рибу по-єврейськи, пропонуємо приготувати картопляно-цибулеву запіканку.
Ця страва може бути солоною або солодкою, традиційно приготованою з картоплі або локшини. Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо солону версію з картоплі, цибулі, часнику, яєць та спецій. В результаті повинна вийти запіканка з хрумкою верхівкою і ніжною вершковою начинкою.
Як приготувати картопляно-цибулеву запіканку (кугель)
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля — 1 кг;
- олія соняшникова — 100 мл;
- цибуля ріпчаста — 4 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- яйця курячі — 4 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю миємо, чистимо. Половину картоплі варимо у підсоленій воді протягом 15 хвилин і розминаємо у пюре.
- Цибулю та часник чистимо. Половину цибулі та часник дрібно шаткуємо, відправляємо в сковороду з 2 ст. л. рослинної олії та обсмажуємо протягом 10 хвилин. Додаємо часник, просмажуємо ще 5 хвилин, солимо, перчимо.
- Половину від решти картоплі та другу половину цибулі трьом на грубій тертці, змішуємо з картопляним пюре. В отриману масу додаємо смажену цибулю та часник, яйця, 2 ст. л. рослинної олії.
- Масу солимо, перчимо, перемішуємо до однорідного стану, викладаємо у форму для запікання, змащену олією.
- Решту картоплі нарізаємо тонкими кружальцями, солимо і збризкуємо 1 ст. л. рослинної олії. Викладаємо віялом на картопляну масу у формі та запікаємо 1 годину при 190°C.
Рекомендуємо також приготувати курячі котлети по-єврейськи за рецептом "Телеграфа". Вони закохаються з першого шматочка.