Забуті рецепти української кухні: Шпарагівка
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
30 мин
Приготовление
-
3
порции
Шпарагівка - стручкова квасоля, представниця сімейства бобових, живильна, смачна, багата цінними білковими речовинами і вітамінами. Готують її по-різному, сьогодні знайомимо вас із рецептом шпаргалівки зі сметаною.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
500 г
-
1 шт
-
1 шт
-
2-3 зубці
-
0,5 стак.
-
1 пуч.
Способ приготовления
Переберіть стручкову квасолю, обчистіть хвостики і поріжте на невеликі шматочки.Відваріть квасолю у підсоленій воді майже до готовності десь 7-10 хвилин.Натріть моркву на великій терці, посічіть дрібно зелень.Пасеруйте моркву в невеликій кількості олії .Додайте відціджену квасолю та тушкуйте 5-7 хвилин.Додайте до страви сіль та перець за смаком.Почистіть від шкірочки помідор, спочатку обдавши його кип’ятком. Поріжте кубиками.Розчавіть часник і дрібно наріжте.Додайте помідори, часник та зелень до шпарагівки.Додайте сметану і тушкуйте ще 5 хвилин.Як подавати
Можете подавати шпарагівку як окрему страву чи разом із м’ясною підливою. Смачного!