«Горлодер» з помідорів та хріну: рецепт закуски Геркулеса
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
40 мин
Приготовление
Ця оригінальна смакота з помідорів готується без теплової обробки, а значить містить у собі всі корисні вітаміни, які потребує наш організм під час зимування. Такий горлодер може стати альтернативою класичному хріну з часником і смакуватиме до будь-якої страви. Тож варто спробувати!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
3 кг.
-
300 г.
-
5-6 головок.
-
за смаком.
-
за смаком.
Способ приготовления
Коріння хріну почистіть, вимийте і поріжте на порцінні шматочки для подальшого пропускання через м'ясорубку. Помідори вимийте і розріжте теж на подібні шматочки (на 4-6 частин).Головки часнику очистіть від лушпиння. Щоб полегшити цю процедуру, можете обдати зубчики часнику в лушпинні окропом і через 1-2 хвилини охолодити.Часник, хрін і помідори пропустіть через м'ясорубку. Посоліть овочеву масу за смаком, додайте бажану кількість чорного меленого перцю.Розкладіть аджику в підготовлені стерилізовані баночки, краще невеликої місткості, закрутіть попередньо прокип'яченими кришками і зберігайте в холодильнику.Як і з чим смакувати:
«Горлодер» на зиму стане чудовою добавкою до перших, других страв та соусів. Її можна використовувати як самостійну закуску, змішати з майонезом до м'яса або просто намазати на хліб.
Мало хто знає, але...
Корінь хрону відомий з незапам'ятних часів, він піднімає імунітет, допомагає боротися людині з інфекціями верхніх дихальних шляхів, покращує перистальтику і роботу всього шлунково-кишкового тракту.
З'їдаючи щодня по 10 грам приправи з хріном, ви знижуєте рівень цукру в крові, стимулюєте роботу сечовивідної системи і очищуєте кров.