"Боярські раки" варені у пиві: 3 простих кроки
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
40 мин
Приготовление
-
10
порций
Літо - не літо, якщо ви власноруч жодного разу ще не зварили раків. Пара кулінарних хитрощів і новий спосіб приготування цієї закуски принесе вам незабутні враження. Нехай смакує!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 кг.
-
4 л.
-
4 л.
-
7 ст.л.
-
3 шт.
-
1 пучок або 1 парасольку.
-
10 шт.
Способ приготовления
Пиво з водою змішуємо, доводимо до кипіння. Додаємо сіль, спеції. У киплячу суміш вниз головою опускаємо раків.Прикидаємо час приготування (залежить від того, наскільки рак великий) і виключаємо плиту на п’ять хвилин раніше, залишаючи раком злегка не доварені. Це компенсується тим, що ми залишимо раків у окропі хвилин на 20-25 під закритою кришкою.Після закінчення цього часу дістаємо раків з каструлі, подаємо на стіл.Це важливо! Коли ви принесли раків додому, складіть їх у велику ємність -і залийте чистою водою. Так буде простіше видалити з них бруд – він може забиватися під панцирі і ніжки. Залиште їх на півгодини, а потім промийте їх зубною щіткою. Після чищення зубною щіткою, налийте нову воду і нехай постоять там ще приблизно годину. Відмивши раків від непотрібних «добавок», можна приступати до їх безпосереднього їх варіння.
А ще - не варто вживати воду, в якій варилися раки!
Як подавати
Подавайте в якості закуски.
Смачного!