Мы используем Куки!

"Боярські раки" варені у пиві: 3 простих кроки

Автор
"Боярські раки" варені у пиві: 3 простих кроки
  • 40 мин

    Приготовление

  • 10

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Літо - не літо, якщо ви власноруч жодного разу ще не зварили раків. Пара кулінарних хитрощів і новий спосіб приготування цієї закуски принесе вам незабутні враження. Нехай смакує!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • Раки

    2 кг.

  • Вода  

    4 л.

  • Пиво (світле)

    4 л.

  • Сіль

    7 ст.л.

  • Лавровий лист

    3 шт.

  • Кріп

    1 пучок або 1 парасольку.

  • Перець чорний горошоком

    10 шт.

Способ приготовления

Пиво з водою змішуємо, доводимо до кипіння. Додаємо сіль, спеції. У киплячу суміш вниз головою опускаємо раків.Прикидаємо час приготування (залежить від того, наскільки рак великий) і виключаємо плиту на п’ять хвилин раніше, залишаючи раком злегка не доварені. Це компенсується тим, що ми залишимо раків у окропі хвилин на 20-25 під закритою кришкою.Після закінчення цього часу дістаємо раків з каструлі, подаємо на стіл.
Це важливо! Коли ви принесли раків додому, складіть їх у велику ємність -і залийте чистою водою. Так буде простіше видалити з них бруд – він може забиватися під панцирі і ніжки. Залиште їх на півгодини, а потім промийте їх зубною щіткою. Після чищення зубною щіткою, налийте нову воду і нехай постоять там ще приблизно годину. Відмивши раків від непотрібних «добавок», можна приступати до їх безпосереднього їх варіння.

А ще - не варто вживати воду, в якій варилися раки!

Як подавати

Подавайте в якості закуски.

Смачного!