Блюдо дня: шведські фрикадельки в молочному соусі
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
20 мин
Приготовление
-
6
порций
Смачна ідея для обіду чи вечері - перед вами. Ми дізналися про неї в шведському магазині IKEA. Так, саме в ресторані цього величезного магазину вже декілька років поспіль подають смачні фрикадельки. Вони - фірмова страва ресторану і одна з найпопулярніших страв шведської кухні.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
800 г
-
1 ст.
-
100 мл
-
2 шт.
-
2 зубки
-
1/4 ч.л.
-
3 ст.л.
-
50 г
-
180 мл
-
600 мл
-
за смаком
Способ приготовления
У великій мисці змішайте фарш, дрібно нарізаний часник, злегка збиті яйця, хлібні крихти, молоко і спеції. Добре вимісіть до однорідної консистенції.З фаршу сформуйте фрикадельки розміром з невеликий мандарин. Викладіть їх на застелене фольгою деко.Випікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 220 градусів, до готовності.Приготуйте соус, розтопивши масло, додайте борошно і смажте, помішуючи, хвилини 2-3.Борошно не повинно стати коричневим.Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в кастрюльку молоко, потім, так само підігрітий бульйон.Посоліть і варіть, постійно помішуючи, до загустіння соусу. Соус повинен бути як сметана по консистенції.Готові фрикадельки покладіть у велику глибоку посуд і залийте соусом.Перемішайте і подавайте.Як і з чим подавати
Подавайте з гарнірами за смаком: картоплею, кашами чи пастою. Додатковим соусом для страви є брусничний соус.
Смачного!