Блюдо дня: шведські фрикадельки в молочному соусі

Автор
Блюдо дня: шведські фрикадельки в молочному соусі
  • 20 мин

    Приготовление

  • 6

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Смачна ідея для обіду чи вечері - перед вами. Ми дізналися про неї в шведському магазині IKEA. Так, саме в ресторані цього величезного магазину вже декілька років поспіль подають смачні фрикадельки. Вони - фірмова страва ресторану і одна з найпопулярніших страв шведської кухні.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

У великій мисці змішайте фарш, дрібно нарізаний часник, злегка збиті яйця, хлібні крихти, молоко і спеції. Добре вимісіть до однорідної консистенції.З фаршу сформуйте фрикадельки розміром з невеликий мандарин. Викладіть їх на застелене фольгою деко.Випікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 220 градусів, до готовності.Приготуйте соус, розтопивши масло, додайте борошно і смажте, помішуючи, хвилини 2-3.Борошно не повинно стати коричневим.Тонкою цівкою, постійно помішуючи, влийте в кастрюльку молоко, потім, так само підігрітий бульйон.Посоліть і варіть, постійно помішуючи, до загустіння соусу. Соус повинен бути як сметана по консистенції.Готові фрикадельки покладіть у велику глибоку посуд і залийте соусом.Перемішайте і подавайте.

Як і з чим подавати

Подавайте з гарнірами за смаком: картоплею, кашами чи пастою. Додатковим соусом для страви є брусничний соус.

Смачного!