Тефтелі в томатному соусі від Гордона Рамзі

Тефтелі в томатному соусі від Гордона Рамзі
Непревершені тефтелі в томатному соусі від Гордона Рамзі мають дивовіжний пряний смак. Тефтелі тушкуються в томатному соусі із часником, соусом Пассата та маринованими томатами. Спробуйте, вам має сподобатись!

Інгредієнти

Для томатного соусу

  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Цибуля – 1 шт (дрібно нарізана)
  • Часник – 2 зубчики (подрібнений)
  • Соус Пассата – 1 л
  • Мариновані подрібнені томати – 400 г
  • Морська сіль – за смаком
  • Мелений чорний перець – за смаком

Для фрикадельок

  • Яловичий фарш – 800 r
  • Свинячий фарш – 200 г
  • Часник – 2 зубчики (подрібнений)
  • Молоко – 4 стак.
  • Яйце – 1 шт
  • Чабрець – 1 ч.л.
  • Орегано – 1 ч.л.
  • Майоран – 1 ч.л.
  • Петрушка – 1 ч.л.
  • Білі сухарі – 100 г
  • Оливкова олія – 3 ст.л.

Спосіб приготування

Для приготування томатного соусу нагрійте оливкову олію у каструлі з товстим дном.Додайте цибулю і готуйте до м’якості на невеликому вогні близько 10 хвилин, періодично помішуючи.Додайте часник і готуйте ще пару хвилин.Додайте соус пассата і нарізані помідори разом з хорошою дрібкою солі і перцю.Доведіть до кипіння, потім тушкуйте на середньому вогні протягом 30 хвилин, реулярно перемішуючи.Приготуйте фрикадельки, склавши всі інгредієнти, окрім білих сухарів, до великої миски і ретельно перемішайте.Сухарі додайте в останню чергу.Зробіть фрикадельки розміром з грецький горіх.Викладіть їх на застелене пергаментом для випічки деко.Додайте зверху оливкової олії.Запікайте у духовці 10 хвилин при температурі 180 градусів, доки вони не стануть рум’яні.Дістаньте з духовки і покладіть фрикадельки до томатного соусу.Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 30-45 хвилин до тих пір поки соус не загусне.

Як подавати

Подавайте, прикрасивши базиліком і пармезаном до пюре. Смачного!