Як приготувати смачні цукати та цукерки з баклажанів.

Читать на русском
Автор
Як приготувати смачні цукати та цукерки з баклажанів.
  • 1 дн

    Приготування

  • 5

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Дозвольте собі подивитися на баклажан по-новому як на основу для солодощів, таких як цукати і навіть цукерки. Приготуйте і почастуйте когось цукерками з баклажанів і попросіть вгадати, з чого вони.

Спосіб приготування

Баклажани почистити від шкірки, нарізати брусочками чи кубиками.Замочити у содовому розчині (1 ч.л. на 1 л води) на 1 годину.Потім промити та відварити у воді 5-6 хв.Помістити в киплячий цукровий сироп. Додати прянощі (можна прямо в сироп, можна – попередньо помістивши у марлевій мішечок). Варити протягом 40 хвПісля цього просушити цукати на пергаментному папері протягом доби до повного висихання.Цукати можна обваляти у цукровому піску. Зберігати в закритому посуді в холодильнику.

Як на основі цукатів приготувати цукерки

Щоб зробити цукерки, необхідно розтопити шоколад, скибочки цукатів нанизати на зубочистку, вмочувати шоколад. Далі – дати шоколаду застигнути в холодильнику. Для того щоб глазур виглядала рівно, палички з глазурованими цукатами встромити в яблуко (або в картоплину, або щось подібне).