Трохи крекерів та півбанки консервів: від такого "тортика" відмовитися неможливо
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
І до свята, і до сімейного обіду чи вечері
Ми готуємо різні закуски й до сімейних посиденьок, і до святкового столу. Однак цей рецепт вразить навіть найдосвідченіших гурманів.
Разом з Ukr.Media ми приготуємо неймовірний листковий "торт" із солоних крекерів та рибних консервів. "Солодкість" готується швидко і з простих продуктів, проте його необхідно наполягти в холодильнику, щоб усі шари печива просочилися та стали м’якими. Закуска точно приверне на себе увагу всіх.
Як приготувати торт-салат з крекерів
Інгредієнти:
- крекер круглий — 250 г;
- курячі яйця – 3 шт.;
- твердий сир — 100 г;
- рибні консерви в олії — 0,5 банки;
- майонез — 250 г;
- цибуля ріпчаста — 0,5 шт.;
- часник — 2 зубчики;
- сіль, перець мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Відварюємо круто яйця. Даємо охолонути й чистимо. Одне яйце залишаємо для прикраси салату, інші натираємо на тертці та змішуємо з 2 ложками майонезу.
- Подрібнюємо рибні консерви, твердий сир натираємо на дрібній тертці. Часник подрібнюємо. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, додаємо кілька ложок майонезу. Все ретельно перемішуємо.
- На плоску тарілку по колу викладаємо крекери та рівномірно змащуємо їх яєчною масою.
- Далі викладаємо другий шар печива та змащуємо майонезом з додаванням часнику.
- Наступним шаром викладаємо рибні консерви, на них — подрібнену цибулю, далі шар з печива, змащений майонезом. На крекери викладаємо сирну масу. Зверху викладаємо ряд крекерів та змащуємо їх майонезом.
- Відокремлюємо яєчний білок від жовтка та подрібнюємо його на дрібній тертці. Жовток викладаємо в середину салату, білком прикрашаємо краї таким чином, щоб верхівка салату була схожа на квітку.
- Салат відправляємо у холодильник мінімум на 4-6 годин.
Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані кабачки. Близькі вас поцілують за таку закуску.