Трохи крекерів та півбанки консервів: від такого "тортика" відмовитися неможливо

Читать на русском
Автор
Оригінальний рецепт закуски
Оригінальний рецепт закуски. Фото ukr.media

І до свята, і до сімейного обіду чи вечері

Ми готуємо різні закуски й до сімейних посиденьок, і до святкового столу. Однак цей рецепт вразить навіть найдосвідченіших гурманів.

Разом з Ukr.Media ми приготуємо неймовірний листковий "торт" із солоних крекерів та рибних консервів. "Солодкість" готується швидко і з простих продуктів, проте його необхідно наполягти в холодильнику, щоб усі шари печива просочилися та стали м’якими. Закуска точно приверне на себе увагу всіх.

Як приготувати торт-салат з крекерів

Інгредієнти:

  • крекер круглий — 250 г;
  • курячі яйця – 3 шт.;
  • твердий сир — 100 г;
  • рибні консерви в олії — 0,5 банки;
  • майонез — 250 г;
  • цибуля ріпчаста — 0,5 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • сіль, перець мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо круто яйця. Даємо охолонути й чистимо. Одне яйце залишаємо для прикраси салату, інші натираємо на тертці та змішуємо з 2 ложками майонезу.
  2. Подрібнюємо рибні консерви, твердий сир натираємо на дрібній тертці. Часник подрібнюємо. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, додаємо кілька ложок майонезу. Все ретельно перемішуємо.
  3. На плоску тарілку по колу викладаємо крекери та рівномірно змащуємо їх яєчною масою.
  4. Далі викладаємо другий шар печива та змащуємо майонезом з додаванням часнику.
  5. Наступним шаром викладаємо рибні консерви, на них — подрібнену цибулю, далі шар з печива, змащений майонезом. На крекери викладаємо сирну масу. Зверху викладаємо ряд крекерів та змащуємо їх майонезом.
  6. Відокремлюємо яєчний білок від жовтка та подрібнюємо його на дрібній тертці. Жовток викладаємо в середину салату, білком прикрашаємо краї таким чином, щоб верхівка салату була схожа на квітку.
  7. Салат відправляємо у холодильник мінімум на 4-6 годин.

Раніше ми розповідали, як приготувати мариновані кабачки. Близькі вас поцілують за таку закуску.