Такі кабачки не доведеться ні смажити, ні запікати: ідеальна закуска за 15 хвилин

Читать на русском
Автор
Швидка закуска — мариновані кабачки
Швидка закуска — мариновані кабачки. Фото odnaminyta.com

Відмінно і до сімейного обіду, і до святкового столу

З кабачків ми готуємо масу найрізноманітніших страв — від незвичайних міні-піц до пікантної запіканки. Однак ми знайшли рецепт, для якого популярний овоч не потрібно смажити, ні запікати.

Вся річ у тому, що кабачки ми… замаринуємо. Готується така закуска за лічені хвилини, а виходить соковитою, хрумкою та пряною. Тепер вам не доведеться довго стояти біля плити. Рецептом ділиться "1 хвилина".

Як приготувати мариновані кабачки

Інгредієнти:

  • кабачки молоді – 3 шт. (700 г);
  • цибуля – 1 шт.;
  • кріп – пучок;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль — 1 ч. л;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • діжонська гірчиця – 1 ст. л;
  • оцет – 2 ст. л;
  • перець чорний на смак;
  • перець чилі за бажанням.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо, відрізаємо хвостики та нарізаємо їх тоненькими кільцями.
  2. Цибулю чистимо і нарізаємо тонкими кільцями. Подрібнюємо кріп.
  3. Рукав для запікання фіксуємо з одного боку. Відправляємо в нього підготовлені, цибулю та кріп. Туди ж відправляємо цукор, сіль, перець, гірчицю, оцет та подрібнений часник.
  4. Фіксуємо рукав з іншого боку, струшуємо, щоб перемішалися підготовлені інгредієнти. Відправляємо в холодильник на 15 хвилин, щоб все промаринувалося.

Кабачки виходять слабосолона, з приємним кисло-солодким смаком. Подаємо їх з картопляним пюре.