Два яйця, трохи яблук — і пиріг на столі: блогерка з Ірландії поділилась класичним рецептом

Читать на русском
Автор
780
Пісочний пиріг з яблуками
Пісочний пиріг з яблуками. Фото Скриншот

Простий та комфортний рецепт домашньої випічки

Ми розповідали, як приготувати апетитне, але пісне печиво. Тепер ділимось рецептом смачного пирога з яблуками на пісочному тісті. Чудовий рецепт, ідеально пасує до Яблучного Спасу, який у 2024 році відзначають 6 серпня.

Цей пиріг зовсім нескладно приготувати, ще й продукти потрібні найпростіші. Рецептом поділилась кулінарна блогерка з Ірландії під ніком Jill Bakes.

Інгредієнти:

  • 400 г борошна
  • 2 ст. л. цукрової пудри
  • 250 г холодного вершкового масла (нарізаного кубиками)
  • 1 яйце (збите)
  • 2 ст. л. холодної води

Для начинки:

  • 2-3 великих яблука
  • 3 ст. л. борошна
  • 1/2 ч. л. кориці
  • 100 г цукрової пудри
  • 50 г коричневого цукру
  • 1 яйце (білок для змащування)
  • цукрова пудра для посипання

Спосіб приготування:

  1. Змішайте борошно і цукрову пудру в мисці. Додайте холодне масло і розітріть його до стану крихт.
  2. Додайте збите яйце і воду, замісіть тісто. Загорніть у плівку і поставте в холодильник на 30-45 хвилин.
  3. Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте тонкими скибочками. Змішайте яблука з борошном, корицею, цукровою пудрою та коричневим цукром.
  4. Розкатайте більшу частину тіста і викладіть у форму для пирога. Викладіть яблучну начинку.
  5. Зверху накрийте рештою тіста. Краї з'єднайте і защипніть виделкою. Зробіть кілька надрізів зверху для виходу пари.
  6. Розігрійте духовку до 170°C. Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин або до золотистої скоринки.

Дайте пирогу охолонути перед подачею. Посипте цукровою пудрою і подавайте. Якщо ж шукаєте ще простіший десерт з яблуками, зверніть увагу на ці оладки.