Два яйця, трохи яблук — і пиріг на столі: блогерка з Ірландії поділилась класичним рецептом
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 791
Простий та комфортний рецепт домашньої випічки
Ми розповідали, як приготувати апетитне, але пісне печиво. Тепер ділимось рецептом смачного пирога з яблуками на пісочному тісті. Чудовий рецепт, ідеально пасує до Яблучного Спасу, який у 2024 році відзначають 6 серпня.
Цей пиріг зовсім нескладно приготувати, ще й продукти потрібні найпростіші. Рецептом поділилась кулінарна блогерка з Ірландії під ніком Jill Bakes.
Інгредієнти:
- 400 г борошна
- 2 ст. л. цукрової пудри
- 250 г холодного вершкового масла (нарізаного кубиками)
- 1 яйце (збите)
- 2 ст. л. холодної води
Для начинки:
- 2-3 великих яблука
- 3 ст. л. борошна
- 1/2 ч. л. кориці
- 100 г цукрової пудри
- 50 г коричневого цукру
- 1 яйце (білок для змащування)
- цукрова пудра для посипання
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно і цукрову пудру в мисці. Додайте холодне масло і розітріть його до стану крихт.
- Додайте збите яйце і воду, замісіть тісто. Загорніть у плівку і поставте в холодильник на 30-45 хвилин.
- Очистіть яблука, видаліть серцевину і наріжте тонкими скибочками. Змішайте яблука з борошном, корицею, цукровою пудрою та коричневим цукром.
- Розкатайте більшу частину тіста і викладіть у форму для пирога. Викладіть яблучну начинку.
- Зверху накрийте рештою тіста. Краї з'єднайте і защипніть виделкою. Зробіть кілька надрізів зверху для виходу пари.
- Розігрійте духовку до 170°C. Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин або до золотистої скоринки.
Дайте пирогу охолонути перед подачею. Посипте цукровою пудрою і подавайте. Якщо ж шукаєте ще простіший десерт з яблуками, зверніть увагу на ці оладки.