Перетворіть стиглі банани на ароматну випічку: рецепт бананового хліба
- Автор
- Дата публікації
- Автор
-
1 г 15 хв
Приготування
-
6
порцій
Якщо у вас на кухні скупчилися надто стиглі банани, і ви не знаєте, як їх використовувати – банановий хліб стане ідеальним рішенням. Цей неймовірно ароматний, м’який та трохи вологий десерт полонить усіх своїм насиченим смаком та затишним домашнім ароматом.
Банановий хліб невипадково завоював любов по всьому світу. Він простий у приготуванні, а в результаті ви отримуєте не просто випічку, а справжні ласощі, які ідеально поєднуються з чашкою чаю або кави. Крім того, такий хліб – це чудова ідея для ситного перекушування, сніданку або частування для гостей.
Традиційно банановий хліб готують без використання дріжджів. Пишність і легкість йому надають розпушувач та ретельно збиті інгредієнти, завдяки чому текстура виходить повітряною та ніжною. Основні смакові нотки тут, звичайно, задають банани – бажано використовувати найстигліші, навіть трохи потемнілі. Вони дають не тільки інтенсивний смак, але й насичений природний аромат, який поширюватиметься по всьому будинку. А додавання коричневого цукру посилює карамельні відтінки й надає випічці більш глибокого смаку, ніж білий цукор.
Щоб приготувати банановий хліб, не потрібно бути досвідченим кулінаром — досить просто слідувати кільком крокам. Вам знадобляться лише прості інгредієнти та трохи часу, щоб порадувати себе та близьких цим домашнім частуванням.
Інгредієнти
-
3 шт
-
3 шт
-
200 гр
-
185 гр
-
1 ст. л
-
1 ст. л
Етапи приготування
-
Масло збиваємо з цукром до однорідності.
-
У суміш масла та цукру вбиваємо яйця та перемішуємо.
-
Волоські горіхи подрібнюємо. Банани очищаємо та розтираємо вилкою.
-
Борошно змішуємо з розпушувачем і корицею, додаємо до суміші масла, цукру та яєць. Додаємо подрібнені волоські горіхи, розім’яті банани та перемішуємо все до однорідної маси.
-
Перекладаємо тісто у форму для випікання та випікаємо близько 1 години. Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою.
-
Спечений банановий хліб повністю остуджуємо, перекладаємо на блюдо і можна куштувати!
Раніше ми ділилися рецептом осіннього салату з капусти, який не лише порадує своїм смаком, а й зарядить енергією.