Яблучне варення: класичний рецепт для мультиварки
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
Місяць серпень на календарі, а це означає, що пора збирати врожай яблук. Смачні, соковиті, ароматні вони так і просяться на стіл. Обов'язково збережіть на зиму цей шматочок літа, у вигляді запашного варення, яке можна приготувати в мультиварці.
Способ приготовления
1. Вимити яблука і залишити в друшляку на деякий час, для стікання води. Як тільки яблука трохи обсохнули, розрізати їх навпіл і видалила серцевину. Потім всі половинки розрізати ще на тонкі частинки.
2. Отримані часточки перекласти в чашу мультиварки, додати води.
3. Закрити кришку. На багатьох мультиварках є спеціальна функція «Варення». Якщо немає такої функції, поставте на режим «Випічка». Час виставляється автоматично. Як тільки пройшов перший цикл варіння, і мультиварка відключилася, обережно відкрити.
4. Висипати цукор і перемішати спеціальною лопаткою.
5. Як тільки цукор трохи розійшовся в масі варених яблук, поставити ще на один цикл варіння на цьому ж режимі. Другий раз варіння займає менше часу. Поки варення вариться, простерилізувати банки.
6. Як тільки процес варіння закінчився, відкрити мультиварку і залишити варення охолонути. Найкраще - це залишити його наніч.
7. Як тільки варення охолоне, розлити в банки.
Цікавий факт:При такому способі варіння абсолютно немає пінки!