Піст - це смачно: пиріг з лимоном (без яєць)

Автор
Піст - це смачно: пиріг з лимоном (без яєць)
  • 20 мин

    Приготовление

  • 6

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Під час Великого посту так і хочеться побалувати себе чимось смачненьким. Скуштуйте чудовий пиріг з лимоном, який готується без яєць.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Перед приготуванням лимони обов'язково обдайте окропом і протримайте в ньому 5 хвилин. А ще краще - проваріть 5-8 хвилин, щоб позбутися гіркоти. Ця умова обов'язкова - інакше пиріг вийде дуже кислим і з неприємною гіркотою. Далі розріжте лимон (разом з цедрою) на шматочки, видаліть кісточки, подрібніть у блендері.

До готової маси додайте цукор, олію та соду, перемішайте. Далі всипте борошно та знову перемішайте. В результаті повинна вийти солодка борошняна крихта.

Форму для випічки змастіть маслом або застеліть пекарським папером. Приблизно третину крихти розподіліть по дну форми, прямо руками ущільнюючи тісто в процесі.

Частину крихти, що залишилася, висипте в форму і розрівняйте по всій поверхні. На цей раз ущільнювати нічого не треба, крихта повинна залишитися крихтою. Випікайте пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин.

Як і з чим подавати

Подавайте пиріг теплим, нарізавши його порційними шматками, до чаю.