Десерт дня: панна-котта "Кавунева"

Автор
Десерт дня: панна-котта "Кавунева"
  • 1 ч

    Приготовление

  • 5

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Панна-котта з кавуном - ідеальний десерт до будь-якого свята у серпні чи вересні. Якшо вам смакує традиційна панна-котта, спробуйте і такий її варіант, поки триває кавуневий сезон.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. Готуємо перший шар. Розведемо 10 г желатину в невеликій кількості холодної води і залишимо на 15-30 хвилин до набухання.

2. Подрібнимо в блендері 100 г м'якоті кавуна.

3. Поставимо молоко на плиту, доведемо до кипіння, знімемо з плити. У гарячому, трохи охолодженому молоці розчинимо набряклий желатин.

4. Додамо подрібнений кавун, згущене молоко і розмішуємо до однорідної маси.

5. Процідимо суміш через дрібне сито. Заливаємо ще не готову панна-котту в форми і ставимо в холодильник на 1,5-2 години.

6. Готуємо другий шар. Розведемо 10 г желатину в невеликій кількості холодної води і залишимо до набрякання.

7. Решту м'якоті кавуна дрібнуємо в блендері.

8. Набряклий желатин ставимо на водяну баню і прогріваємо до рідкого стану (желатин кип'ятити не можна!). З'єднуємо желатин, пюре кавуна і 20 г цукру.

9. Процідимо суміш через дрібне сито.

10. Дістаємо форми з першим шаром молочної панна-котти з холодильника і обережно заливаємо зверху кавунову суміш.

11. Ставимо кавунову панна-котту в холодильник до повного застигання (найкраще - на ніч).

До речі:

Панна-котта - один з найпоширеніших десертів Італії, славиться своєю незвичайною ніжністю, а головне - простотою в приготуванні. Переконайтеся у цьому самі!