Салат «Графський» з куркою і гранатом: простий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
30 мин
Приготовление
-
8
порций
Завдяки незвичному поєднанню продуктів, нескладному приготуванню та доступності інгредієнтів, "Графський" став улюбленцем багатьох. Смачний і ситний, цей салат можна готувати і до недільного обіду, і до святкового столу.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
Цибуля ріпчаста
1 шт.;
Картопля варена
4 шт.;
Яйце куряче варене круто
3-4 шт.;
Варений буряк (середнього розміру)
1 шт.;
Чорнослив
близько 250 г;
Горіхи (очищені грубо мелені волоські або фундук)
1 склянка;
Часник
2 зубчики;
Майонез (або густий несолодкий йогурт)
Бальзамічний оцет (натуральний)
-
Зелень (для оформлення)
Способ приготовления
Очистити цибулю, нарізати кільцями, замаринувати в бальзамічний оцеті протягом 15 хвилин, промити.Чорнослив запарюємо окропом, через 10 хвилин виймаємо кісточки, зливаємо воду і нарізаємо дрібно. Змішуємо мариновану цибулю із дрібно нарізаною вареною картоплею і викладаємо перший шар.По верху промазуємо майонезом (спочатку виконуємо сітку, потім - лопаткою, також промазуємо і інші шари). Другим шаром викладаємо варене м'ясо, нарізане тонкими, короткими смужками. Промазуємо майонезом. Третім шаром викладаємо натертий на крупній тертці буряк, змішаний із чорносливом, меленими горіхами, часником і майонезом. Четвертий шар - мелкорублені варені яйця. Промазуємо майонезом.Прикрашаємо зернами гранату та горіхами (можна викласти їх суцільно) і гілочками зелені. Шари можна міняти місцями на власний розсуд.З чим подавати
Подавати можна і як самостійну страву, і як доповнення до святкового столу. Перед тим, як куштувати, салат варто охолодити.