Мы используем Куки!

Салат «Графський» з куркою і гранатом: простий рецепт

Автор
Салат «Графський» з куркою і гранатом: простий рецепт
  • 30 мин

    Приготовление

  • 8

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Завдяки незвичному поєднанню продуктів, нескладному приготуванню та доступності інгредієнтів, "Графський" став улюбленцем багатьох. Смачний і ситний, цей салат можна готувати і до недільного обіду, і до святкового столу.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • Цибуля ріпчаста

    1 шт.;

  • Картопля варена

    4 шт.;

  • Яйце куряче варене круто

    3-4 шт.;

  • Варений буряк (середнього розміру)

    1 шт.;

  • Чорнослив

    близько 250 г;

  • Горіхи (очищені грубо мелені волоські або фундук)

    1 склянка;

  • Часник

    2 зубчики;

  • Майонез (або густий несолодкий йогурт)

  • Бальзамічний оцет (натуральний)

  • Гранат

  • Зелень (для оформлення)

Способ приготовления

Очистити цибулю, нарізати кільцями, замаринувати в бальзамічний оцеті протягом 15 хвилин, промити.Чорнослив запарюємо окропом, через 10 хвилин виймаємо кісточки, зливаємо воду і нарізаємо дрібно. Змішуємо мариновану цибулю із дрібно нарізаною вареною картоплею і викладаємо перший шар.По верху промазуємо майонезом (спочатку виконуємо сітку, потім - лопаткою, також промазуємо і інші шари). Другим шаром викладаємо варене м'ясо, нарізане тонкими, короткими смужками. Промазуємо майонезом. Третім шаром викладаємо натертий на крупній тертці буряк, змішаний із чорносливом, меленими горіхами, часником і майонезом. Четвертий шар - мелкорублені варені яйця. Промазуємо майонезом.Прикрашаємо зернами гранату та горіхами (можна викласти їх суцільно) і гілочками зелені. Шари можна міняти місцями на власний розсуд.

З чим подавати

Подавати можна і як самостійну страву, і як доповнення до святкового столу. Перед тим, як куштувати, салат варто охолодити.