Заливний пиріг з капустою: перевірений бабусін рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
1 ч
Приготовление
-
10
порций
Добре, коли не треба довго "возитися" з випічкою. Такий заливний пиріг з капустою зажадає всього 20 хвилин вашої уваги, а все інше за вас зробить духова шафа. Смачно та ситно, тож обов'язково спробуйте!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
500 г.
-
3 шт.
-
5 ст.л.
-
6 ст.л.
-
10 віточок.
-
0.5 ч.л.
-
1 ч.л.
Способ приготовления
Нашаткувати капусту. За бажанням, можна її трохи обсмажити. Або помістити в друшляк і пробланширувати в киплячій воді 2-3 хв. Зайву воду віджати. Можна помістити нашатковану капусту в мікрохвильовку на 5 хв на високий режим, витримати 5 хв, потім перемішати і, якщо потрібно ще прогріти протягом 5 хв.Кріп дрібно нарізати. Підготовлену капусту посолити і приправити спеціями, додати кріп і перемішати.Яйця злегка збити з сіллю. У сметані розчинити соду (можна використовувати готовий розпушувач 1 ч.л.).Додати сметану до яєць і трохи збити.Всипати борошно і добре збити (близько 1 хв).Форму для запікання змастити маслом (будь-яким) або маргарином. Викласти капусту. Залити капусту тістом, рівномірно розподіляючи по поверхні.Випікати в розігрітій до 190 градусів духовій шафі протягом 40 хв.Як подавати
Готовий заливний пиріг з капустою остудити у формі, потім нарізати на порційні шматки.