Качина грудинка зі сливовим соусом: покроковий рецепт
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
30 мин
Приготовление
-
4
порции
Ви не купуєте качку, бо вважаєте, що її довго і нудно готувати? Все не так складно, як може здаватися! Спробуйте приготувати качку зі сливовим соусом, яка буде виглядати як справжня ресторанна страва, а за смаком перевершить будь-які шедеври кулінарії!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
30 г.
-
1 шт.
-
2 зубчики.
-
шматочок в 3 см.
-
1/2 шт.
-
450 г.
-
80 г.
-
1 ст.л.
-
100 мл.
-
4 шт.
Способ приготовления
Цибулину-шалот порізати, імбир натерти, перець чилі почистити від насіння та порізати. Сливи помити, очистити від кісточок та порізати. На грудках зробити неглибокі надрізи.Розтопити вершкове масло в сотейнику і обсмажити цибулю з часником, імбиром та чилі.Додайте сливи і ще через хвилину цукор, соєвий соус і оцет. Зменшіть вогонь і тримайте під кришкою ще 8-10 хвилин, поки сливи не стануть м'ягкими.Поставте сковорідку на сильний вогонь. Качині грудки посоліть і викладіть шкірою вниз на розігріту сковороду без масла. Смажте 3-5 хвилин, переверніть і смажте стільки ж, щоб м'ясо залишилося червонуватим всередині.Періодично змащуйте грудки жиром, що утворився в сковороді.Зніміть з вогню і залишіть на 5-10 хвилин.Як і з чим подавати до столу:
Наріжте качині грудки тонкими скибочками і викладіть на блюдо разом з огірком і цибулею. Полийте соусом, присипте чилі і подавайте з рисом.
До речі:Важливо, щоб сливи для цього соусу були дуже стиглими, інакше соус буде дуже сухим та несмачним.