Таку кутю гості довго не забудуть: оригінальний рецепт з булгуру з додаванням лайма

Читать на русском
Автор
4706
Кутя з булгуру та лаймом виходить незвична та ароматна
Кутя з булгуру та лаймом виходить незвична та ароматна. Фото 24 канал

Простий та оригінальний спосіб зробити традиційну страву цікавішою

Ми розповідали, як на Різдво приготувати традиційну кутю. Але, звісно ж, експериментувати з інгредієнтами та приготуванням ніхто не забороняє. В результаті можна приготувати щось дивовижне.

На "ТСН" розповіли, як приготувати кутю з булгуру з додаванням лайма. Обов’язково спробуйте — виходить дуже оригінально та смачно.

Інгредієнти:

  • булгур — 250-300 г;
  • журавлина (сушена) — 50 г;
  • сік лайма (одного) — 1 шт.;
  • мак — 50 г;
  • родзинки — 30 г;
  • волоські горіхи — 50 г;
  • мед — 1 ст. л.

Спосіб приготування:

  • Булгур відварюємо до готовності (15 хвилин). Відкидаємо на друшляк та промиваємо холодною водою. Даємо рідині повністю стекти.
  • Мак запарюємо окропом, даємо йому набрякнути. Так він повинен простояти від 30 хвилин до цілої ночі. Проціджуємо його через сито і перетираємо в ступі. Також можна скористатися блендером.
  • Горіхи дрібнимо та обсмажуємо на сухій сковороді. Сухофрукти попередньо запарюємо.
  • Змішуємо всі інгредієнти, добре перемішуємо. Заправляємо страву медом і соком лайма.

Перед подачею страва повинна настоятися мінімум 30 хвилин. Також ми ділились рецептом куті з в’яленою вишнею.