Найпростіша сирна паска: рецепт на Великдень, для якого духовка не знадобиться

Читать на русском
Автор
1609
Ви не потратите на неї дуже багато часу
Ви не потратите на неї дуже багато часу. Фото shuba.life

Дуже простий рецепт пасочки

Зазвичай на Великдень готують традиційну паску з дріжджового тіста. До прикладу, ми розповідали, як приготувати чудову грузинську паску. Однак, якщо не хочеться возитись з тістом, чудовим варіантом буде сирна паска.

Як приготувати красиву сирну паску з какао та апельсином, розповіли на порталі SHUBA. Це дуже простий рецепт, який при цьому залишається корисним і смачним.

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру
  • 3 курячих яйця
  • 20 г коричневого тростинного цукру
  • 100 мл вершків
  • 100 г молока 2,5%
  • волоські горіхи до смаку
  • 3 ст. л. какао-порошку
  • 4 ст. л. апельсинової цедри
  • ванільний цукор до смаку

Спосіб приготування:

  1. Вистеляємо пасочницю марлею. Протираємо сир через сито або перебиваємо в блендері.
  2. Збиваємо яйця з цукром (несильно), додаємо ваніль, вершки та молоко, перемішуємо. Проварюємо отриману суміш на слабкому вогні 5-7 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Не доводимо до кипіння.
  3. Знімаємо з вогню, додаємо половину какао-порошку та розмішуємо. Змішуємо сир з яєчно-вершковою масою до однорідності.
  4. Додаємо апельсинову цедру, половину какао-порошку та горіхи. Перекладаємо отриману масу в пасочницю, ставимо під гніт та прибираємо в холодильник на 12 годин.

Готову паску прикрашаємо на ваш смак. Вона виходить чудовою, смачною, в міру солодкою. Також ми розповідали, як приготувати красиву фінську сирну паску.