Весь секрет у заправці: салат зі свіжих овочів заграє новими барвами

Читать на русском
Автор
Свіжий, хрумкий, корисний салат
Свіжий, хрумкий, корисний салат. Фото 1000.menu

Просто вітамінна бомба

Разом з весною прийшла пора і салатів із зелені та свіжих овочів. Класичними є салати з капустою та огірком, або ж з яйцями та редькою.

Проте ключову роль у цьому відіграє заправка. Саме завдяки їй смак салату з однакових складових може бути різним. Рецепт салату зі смачною заправкою публікують на Instagram-сторінці "shuba.food".

Як приготувати салат з редькою

Інгредієнти:

  • огірок – 2 шт.;
  • редиска – 5 шт.;
  • синя цибуля – 1 шт.;
  • мікс салату – 2 жмені;
  • олія – 3 ст. л.;
  • діжонська гірчиця – 1 ч. л.;
  • мед – 1 ч. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;

Спосіб приготування:

  1. Овочі й зелень помити, обсушити паперовими рушниками.
  2. Огірки та редьку порізати тонкими кружечками, цибулю – півкільцями.
  3. Скласти все в глибоку миску.
  4. Додати мікс салату.
  5. У чашці змішати олію, гірчицю, мед, лимонний сік, сіль і перець.
  6. Отриманою заправкою полити салат.
  7. Добре його перемішати.

Раніше ми публікували рецепт салату, який замінить всі обіди та вечері. Салат вийде настільки ситним, що сім’я наїсться тільки ним, інших страв готувати не доведеться.