Як відрізнити якісну спаржу і не викинути гроші на вітер: український кухар показав, як обирати недешевий товар (відео)

Читать на русском
Автор
Як відрізнити якісну зелень
Як відрізнити якісну зелень. Фото Скриншот

Ознаки несвіжої спаржі

Ми розповідали, як смачніше приготувати гречку. Тепер ділимось порадами, які допоможуть не викинути гроші на вітер, купуючи спаржу.

Триває сезон спаржі. Це доволі дорогий продукт, тому особливо неприємно приносити додому неякісну спаржу. У своєму кулінарному блозі український кухар Олександр Огороднік розповів, на що потрібно звернути увагу, щоб придбати хорошу та якісну спаржу.

Як обрати якісну спаржу — на що звернути увагу

  • Перше, на що слід подивитись — це кінчик спаржі, "колосок". Його верхівка у смачної свіжої спаржі повинна бути закрита, і така ж пружна, як і все стебло. Кінчик неякісної спаржі — розкритий. При натисканні він сплющується і зазвичай неприємно пахне — це свідчить про те, що спаржа вже почала гнити. Звісно, якщо це спаржа, яку ви вже придбали або вона полежала у вас вдома, можна просто взяти і відламати цей кінчик.
  • Друге — спаржа повинна бути пружна. Якщо так сталося, що вона полежала у холодильнику і стала м’яка, її ще можна врятувати — достатньо покласти у миску чи контейнер з холодною водою з льодом, і вона поверне свою пружність за декілька годин.

Як обрати, яку спаржу готувати

Для салатів ідеально підійде тоненька спаржа. Її навіть чистити не потрібно — лише відрізати чи відламати товстий край. Таку спаржу навіть можна їсти сирою — вона солодка, смачна.

Товстіша спаржа краще підходить для смаження або запікання. Однак перед приготуванням світлу шкіру на нижній частині стебла потрібно буде зняти економкою — вона зазвичай жорстка.

Тепер ви знаєте, як обрати гарну спаржу, достойну ваших страв. Також ми розповідали, як швидко почистити рибу від луски.