Не всі знають і помиляються: скільки насправді треба варити вареники

Читать на русском
Автор
960
Як насправді варити вареники
Як насправді варити вареники. Фото pexels.com

Секрети смачних вареників

Ми розповідали, як швидко зварити буряк в мікрохвильовці. Тепер ділимось лайфхаками з варіння вареників.

Щоб приготувати дійсно смачні вареники, важливо не лише правильно їх ліпити, але й знати скільки їх варити. Разом з "Добротою" ділимось кількома порадами, які допоможуть вам приготувати ідеальні вареники.

Що варто знати про воду для вареників

Поставте каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте сіль до смаку. Важливо, щоб води було достатньо, щоб вареники вільно плавали. На 100 грамів вареників знадобиться 400 мл води. Не рекомендується наповнювати каструлю більше, ніж на половину, інакше є ризик, що вода витече під час варіння.

Як варити вареники

Опускайте вареники в киплячу підсолену воду. Після того, як вода знову закипить, обережно перемішайте вареники ложкою, щоб вони не прилипли до дна.

Варіть вареники на середньому вогні 5-10 хвилин, час варіння може трохи відрізнятися залежно від розміру вареників та товщини тіста. Не розморожуйте заморожені вареники перед варінням. Слідкуйте за варениками під час варіння, щоб вони не переварилися.

Перевірити готовність вареників можна виловивши кілька штук шумівкою. Готові вареники спливають на поверхню води. Вийміть готові вареники з каструлі шумівкою і одразу ж киньте їх у друшляк, щоб стекла зайва вода.

Вареники подають з улюбленими соусами, зеленню, шкварками тощо. Також ми розповідали, як смачніше зварити гречку.