Ви про це навіть не знали: як правильно вибирати капусту
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Вас не обдурить жоден продавець
Без капусти на нашій кухні не обійтись. Ми додаємо її в салати, гасимо і навіть готуємо з цим овочом незвичайний плов.
Бажано, щоб улюблений овоч для цих страв був якісним. Тому разом із Ukr.Media розповімо, як вибрати свіжу та соковиту капусту.
Як правильно вибрати капусту
Спочатку варто пам’ятати, що насичений і м’який смак — у капусти великого розміру. Невеликі овочі часто жорсткіші.
Під час купівлі капусти варто звертати увагу на її колір. Качан має бути яскраво-зеленим, схожим по відтінку зі шкіркою стиглого лайма. Жовтий колір свідчить про те, що овоч встиг залежатись.
Також обов’язково варто помацати качан. Якщо капуста тверда та щільна — вона свіжа. Качан дуже м’який — отже, він уже почав псуватися всередині.
Капустяне листя не повинно бути м’яким. Вони повинні щільно притискатися — це показово свіжості овочів.
Також обов’язково варто оглянути качан на наявність ознак гниття. Капусту з зів’ялим листям, на якому видніються плями, брати не варто.
Як потрібно зберігати капусту
Щоб овоч залишався довше свіжим та хрумким, його слід зберігати в холодильнику. Так капуста збереже всі поживні властивості і залишається дуже смачною.
Овочі варто помістити в поліетиленовий пакет і прибрати в холодильник. У такий спосіб капусту можна зберігати протягом 14 днів.
Раніше ми розповідали, як швидко нарізати капусту. Ця хитрість заощадить вам час.