Найбільші помилки у приготуванні "олів’є": ви самі робите салат несмачним
- Автор
- Дата публікації
- Автор
Салат можна зробити ще смачнішим
Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось порадами, які дозволять набагато смачніше приготувати улюблений для багатьох салат "Олів’є".
Цей салат ситний, смачний і готується з простих і доступних інгредієнтів. Існує кілька поширених помилок, яких багато хто припускається під час його приготування. Разом з Ukr.Media розповідаємо, які помилки заважають зробити цей салат ще смачнішим.
Перебір із майонезом
Перша помилка, якої потрібно уникати, – це використання занадто великої кількості майонезу. Хоча майонез є важливим компонентом цього салату, його слід додавати з поміркованістю. Спробуйте замінити майонез грецьким йогуртом. Він також чудово підійде для заправки.
Варена ковбаса
Ще одна поширена помилка – використання вареної ковбаси або сосисок. Кухарі рекомендують робити м'ясо основним інгредієнтом салату. Використовуйте куряче філе, свинину, яловичину або навіть ракові шийки.
Багато картоплі
Третя помилка – занадто велика кількість картоплі. Занадто багато картоплі робить салат в'язким і крохмалистим. Для 12-14 порцій салату буде достатньо 3-4 бульб середнього розміру. Не думайте, що це занадто мало. Така кількість картоплі буде цілком достатньою, щоб салат вийшов збалансованим і смачним.
Не той горошок
Багато хто використовує консервований горошок, який не завжди дає найкращий смак салату. Віддайте перевагу замороженому горошку. Його потрібно буде трохи відварити, але він збереже більше корисних речовин і смаку.
Мало яєць
Яйця надають салату ніжності та смаку. Додайте не менше 3-х яєць на 12 порцій салату. Цей інгредієнт допоможе врівноважити смак усіх інших компонентів.
Так смак салату буде яскравішим, насиченішим. Також ми розповідали, як покращити смак фаршу.