Найбільші помилки у приготуванні "олів’є": ви самі робите салат несмачним

Читать на русском
Автор
Як покращити смак салату
Як покращити смак салату. Фото znaj.ua

Салат можна зробити ще смачнішим

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось порадами, які дозволять набагато смачніше приготувати улюблений для багатьох салат "Олів’є".

Цей салат ситний, смачний і готується з простих і доступних інгредієнтів. Існує кілька поширених помилок, яких багато хто припускається під час його приготування. Разом з Ukr.Media розповідаємо, які помилки заважають зробити цей салат ще смачнішим.

Перебір із майонезом

Перша помилка, якої потрібно уникати, – це використання занадто великої кількості майонезу. Хоча майонез є важливим компонентом цього салату, його слід додавати з поміркованістю. Спробуйте замінити майонез грецьким йогуртом. Він також чудово підійде для заправки.

Варена ковбаса

Ще одна поширена помилка – використання вареної ковбаси або сосисок. Кухарі рекомендують робити м'ясо основним інгредієнтом салату. Використовуйте куряче філе, свинину, яловичину або навіть ракові шийки.

Багато картоплі

Третя помилка – занадто велика кількість картоплі. Занадто багато картоплі робить салат в'язким і крохмалистим. Для 12-14 порцій салату буде достатньо 3-4 бульб середнього розміру. Не думайте, що це занадто мало. Така кількість картоплі буде цілком достатньою, щоб салат вийшов збалансованим і смачним.

Не той горошок

Багато хто використовує консервований горошок, який не завжди дає найкращий смак салату. Віддайте перевагу замороженому горошку. Його потрібно буде трохи відварити, але він збереже більше корисних речовин і смаку.

Мало яєць

Яйця надають салату ніжності та смаку. Додайте не менше 3-х яєць на 12 порцій салату. Цей інгредієнт допоможе врівноважити смак усіх інших компонентів.

Так смак салату буде яскравішим, насиченішим. Також ми розповідали, як покращити смак фаршу.