Заощаджувати просто: ці хитрощі допоможуть скоротити витрати на покупку продуктів

Читать на русском
Автор
14934
Поради щодо покупок у супермаркетах
Поради щодо покупок у супермаркетах. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Як купити все необхідне і не витратити багато грошей

Харчові продукти становлять одну зі значних статей видатків у сімейному бюджеті. Але якщо підійти до цього питання з розумом, можна не лише скоротити витрати, а й харчуватися збалансовано та смачно.

"Телеграф" ділиться простими та ефективними порадами, які допоможуть заощадити на купівлі продуктів.

Як не витратити в магазині багато грошей

Перед походом до магазину обов’язково складайте список покупок. Це один із найефективніших способів уникнути непотрібних витрат. Складіть меню на тиждень та на його основі зробіть список необхідних продуктів. Так ви будете точно знати, що вам потрібно купити, і уникати спонтанних придбань, які можуть бути дорожчими та зайвими.

Не менш важливо вирушати за продуктами на ситий шлунок. Коли ми голодні, ми схильні купувати більше, особливо тих продуктів, які завжди корисні чи швидко псуються. Повний шлунок допомагає раціональніше підходити до вибору їжі.

Не зайвим буде перш ніж йти до магазину, вивчити актуальні акції та знижки. У різних магазинах можуть бути спеціальні пропозиції на різні категорії товарів. Порівнюючи ціни, можна знайти вигідні пропозиції та значно заощадити.

Деякі продукти, такі як крупи, макарони, цукор, борошно та інші довгострокові товари вигідно купувати гуртом. Це дозволяє не лише заощадити гроші, а й зменшити кількість походів у магазин.

Намагайтеся купувати сезонні фрукти та овочі. Вони зазвичай дешевші й свіжіші, ніж ті, які вирощуються або привозяться не в сезон. Наприклад, влітку можна робити акцент на ягоди та зелень, а взимку — на коренеплоди. Ще більше заощадити можна на покупці товарів місцевого виробництва.

Великі мережі супермаркетів мають свою торгову марку. Зазвичай ці продукти набагато дешевше аналогів.

Відмовтеся від покупки готових страв та напівфабрикатів. Вони коштують значно дорожче ніж продукти для самостійного приготування. Постарайтеся готувати їжу вдома, використовуючи прості та недорогі інгредієнти. Це не лише економно, а й корисно для здоров’я.

Дуже часто люди купують більше продуктів, ніж можуть з’їсти, і деякі псуються. Щоб цього уникнути, намагайтеся стежити за термінами придатності, купуючи продукти з більшим терміном зберігання.

Плануйте використання залишків. Часто залишаються невеликі порції продуктів, які можна використовувати для приготування нових страв. Наприклад, із залишків овочів можна зробити рагу, суп або використовувати їх як начинку для пирогів.

У багатьох супермаркетах є бонусні програми, які дозволяють накопичувати бали або отримувати знижки на товари. Зареєструйтесь у таких програмах та використовуйте карти лояльності для додаткової економії.

Раніше "Телеграф" ділився рецептом незвичайної закуски з крабових паличок. Виявляється, цей продукт можна маринувати.