Краще за мариновані чи квашені: рецепт в'ялених помідорів на зиму

Читать на русском
Автор
514
В'ялені помідори — чудова альтернатива традиційній консервації
В'ялені помідори — чудова альтернатива традиційній консервації. Фото Freepik

Такі помідори мають насичений смак і можуть використовуватись у багатьох стравах

Багато хто звикли квасити або маринувати помідори на зиму, адже це перевірений спосіб зберегти овочі. Та крім традиційних заготівель, є ще один чудовий варіант — в’ялені томати. Щоправда, процес сушіння помідорів займає чимало часу. Проте результат того вартий. В'ялені помідори мають неповторний та насичений смак. Їх можна додавати до салатів, пасти, піци, м’ясних та овочевих страв, а також використовувати для приготування бутербродів.

Рецептом поділилася кулінарна блогерка ize_cooking на своїй сторінці в Instagram.

Інгредієнти на півлітрову банку:

  • помідори м'ясисті, краще сорту "Сливка" — 2-3 кг;
  • сіль;
  • сушений базилік;
  • часник 1-2 зубчики;
  • олія 0,4-0,5 л.

Як приготувати в'ялені помідори

  1. Помиті помідори розрізати навпіл. Посипати сіллю та залишити на декілька годин, щоб стекла зайва рідина. Її можна злити та використовувати для приготування інших страв, наприклад, борщу.
  2. Томати викласти у сушарку або на деко для духовки. Сушити при температурі 70°С доти, поки помідори не стануть сухими всередині, але залишаться еластичними.
  3. Викласти томати в стерильну півлітрову банку. Посипати сушеним базиліком.
  4. Олію довести до кипіння. Додати в неї подрібнений часник та залити гарячим розсолом помідори в банках.
  5. Закрити банки кришками.