Маківник «Насолода»: рецепт традиційної випічки на Маковий спас
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
45 мин
Приготовление
-
8
порций
Обов’язково приготуйте цю смачну випічку з маковою начинкою. Хрускіт макових зерняток просто чудовий, а в поєднанні з повітряним тістом смак стає ще краще!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 кг
-
0,5 л
-
50 г
-
100 г
-
200 г
-
0,5 ч ложки
-
2 ст ложки
-
за смаком
-
800 г
-
2 шт
-
2 ст. ложки
-
100 г
Способ приготовления
Дріжджі розводимо у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли з’явиться бродіння , вливаємо суміш в посуд із борошном. Додаємо розтерті з цукром жовтки, жир, ванілін, солимо і замішуємо тісто. Готове тісто накриваємо рушничком і ставимо в тепле місце, щоб підійшло. Готуємо начинку: мак розтираємо з цукром. В окремому посуді збиваємо білки, додаємо їх до маку. Туди ж насипаємо варення, родзинки та манку. Відставляємо в сторону, щоб начинка трішки загусла, на хвилин 10.Тісто, що підійшло, розділяємо на чотири частини, тонко розкачуємо кожну, змащуємо теплим жиром або олією, на кожну частину викладаємо начинку і скручуємо рулетиком. Викладаємо рулетики на змащений жиром деко і залишаємо, щоб тісто підійшло. Змащуємо яйцем і печемо у попередньо розігрітій духовці при температурі (210-220° С) протягом 45 хвилин.Як та з чим подавати
Спечений маківник можна посипати цукровою пудрою з ваніліном або полити медом.
Смачного!