Маківник «Насолода»: рецепт традиційної випічки на Маковий спас

Автор
Маківник «Насолода»: рецепт традиційної випічки на Маковий спас
  • 45 мин

    Приготовление

  • 8

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Обов’язково приготуйте цю смачну випічку з маковою начинкою. Хрускіт макових зерняток просто чудовий, а в поєднанні з повітряним тістом смак стає ще краще!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Дріжджі розводимо у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру. Коли з’явиться бродіння , вливаємо суміш в посуд із борошном. Додаємо розтерті з цукром жовтки, жир, ванілін, солимо і замішуємо тісто. Готове тісто накриваємо рушничком і ставимо в тепле місце, щоб підійшло. Готуємо начинку: мак розтираємо з цукром. В окремому посуді збиваємо білки, додаємо їх до маку. Туди ж насипаємо варення, родзинки та манку. Відставляємо в сторону, щоб начинка трішки загусла, на хвилин 10.Тісто, що підійшло, розділяємо на чотири частини, тонко розкачуємо кожну, змащуємо теплим жиром або олією, на кожну частину викладаємо начинку і скручуємо рулетиком. Викладаємо рулетики на змащений жиром деко і залишаємо, щоб тісто підійшло. Змащуємо яйцем і печемо у попередньо розігрітій духовці при температурі (210-220° С) протягом 45 хвилин.

Як та з чим подавати

Спечений маківник можна посипати цукровою пудрою з ваніліном або полити медом.

Смачного!