Хіт української випічки: печиво на огірковому розсолі
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
10 мин
Приготовление
-
12
порций
Випічка на огірковому розсол виходить розсипчаста і здобна. Смак печива - своєрідний ні на що не схожим, розсолом там і не пахне. Воно відмінно поєднується з несолодким чаєм або соком. А, що найважливіше, такі вироби надовго зберігають свою свіжість і смакові якості.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
1 склянка
-
1 склянка
-
половинка склянки
-
Борошно пшеничне вищого ґатунку
3 склянки
-
1 ч. л.
Способ приготовления
У глибоку миску виливаємо розсіл, соняшникову олію і цукровий пісок, дуже ретельно розмішати, щоб вийшла однорідна маса. Розсіл треба брати свіжий огірковий, щоб він був смачним і не гірчив. Якщо він дуже солоний, то слід брати його поменше, наприклад - 3/4 склянки.Просіваємо через сито борошно у миску і додаємо ложечку соди. Гасити не слід, так як розсіл сам це зробить. Все ретельно перемішати. Тісто лишаемо на 5 хвилин, після чого на присипаному борошном робочому просторі розкачуємо не дуже тонко.Далі можна використовувати свою фантазію, щоб приготувати саме печиво. Можна просто зробити його круглим, а можна використати форми для печива. Деко застеляємо пергаментом і розігріваємо духовку до 200 градусів.Розкладаємо печиво на деко з відстанню між ними 3-4 сантиметри, щоб, коли тісто буде підійматись, йому було куди розширюватися. Відправляємо в духовку деко на час до 10 хвилин.Печиво повинне злегка підрум'янитися. Дуже довго пекти не треба, тому що печиво вийде не розсипчастим, а твердим. Після витягаємо вироби з духовки і ретельно остуджуємо. При цьому його можна вкрити чистим кухонним рушником.Як та з чим подавати
Для збагачення смаку і прикрашення зовнішнього вигляду, печиво можна посипати цукровою пудрою.
Смачного!