На Яблучний Спас: пиріг з яблуками та карамеллю "Галинка"

Автор
На Яблучний Спас: пиріг з яблуками та карамеллю "Галинка"
  • 1 ч

    Приготовление

  • 8

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Яблучних пирогів багато не буває! Обов'язково спробуйте яблучний пиріг, приготовлений по цьому рецепту! Запевняємо, готуватимете його не останній раз! Однозначно рекомендуємо, бо смачно!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

1. Готуємо карамель: висипте в каструлю з широким дном склянку цукру, додайте пару ложок води, поставте на середній вогонь. Помішуйте до того моменту, як весь цукор спочатку стане темно-золотистим, потім коричневим. Як тільки вам сподобається запах майбутньої карамелі, вилийте в каструлю склянку киплячих сливок. Перемішайте карамель, процідіть і остудіть.

2. Розігрійте духовку до 200 градусів. Покладіть в чашу кухонного комбайна борошно і нарізане кубиками холодне масло. Увімкніть комбайн на півхвилини. У вас повинна вийти дрібна крихта. Додайте яйце, по ложечці додавайте воду. Дочекайтеся моменту, коли тісто почне злипатися в невеликі шматочки, а потім утворює шар.

3. Викладіть тісто на стіл, злегка присипаний борошном. Розділіть тісто на дві частини. Розкачайте качалкою в два кола завтовшки 3-5 мм, перекладіть одне коло у форму. Яблука очистіть від шкірки, поріжте тонкими часточками, злийте зайвий сік.

4. Викладіть на тісто начинку: шар яблук, пара ложок карамелі, потім знову шар яблук і пара ложок карамелі. Закінчити потрібно буде шаром яблук, причому він може бути вище форми.

5. Накрийте начинку залишками тіста, не натягуючи його. Зробіть фігурний край, притискаючи зубцями виделки край тіста до форми.Проріжте посередині п’ять дірочок для імітації яблука в розрізі.

6. Змастіть верх пирога молоком і щедро посипте цукром. Випікайте приблизно 40 хвилин, але час випікання залежить від кількості начинки.

Як і з чим подавати:

Подавайте пиріг до чаю або до

кави

.