Турта з м'ясом: рецепт смачного грецького пирога
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
20 мин
Приготовление
-
5
порций
Турта це грецький закритий пиріг з м'ясом і шматочками омлету, присипаний тертим сиром. Готується з листкового тіста. Смачно, ситно і не складно!
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
300г
-
1 шт.
-
1 пучок
-
1 ст.л.
-
1 щіпка
-
1 щіпка
-
4 шт.
-
2 ст.л.
-
3 склянки
-
100г
-
100г
-
1 шт.
-
Сіль за смаком
Способ приготовления
Просійте борошно і влийте в середину рослинну олію і розтоплене вершкове масло. Додайте яйце, посоліть, перемішайте і замісіть тісто.Скачайте тісто кулею і дайте постояти.Для приготування начінки змішайте рубане м'ясо з тертою цибулею.Додайте дрібно нарізану петрушку, посоліть і присипте прянощами.Обсмажте на слабкому вогні на вершковому маслі.Збийте яйця і приготуйте напіврідкий омлет.Розділіть тісто на 4 частини і розкачайте їх в тонкі пласти.Змастіть деко вершковим маслом і викладіть на нього 2 пласти тіста.Змастіть тісто топленим маслом, викладіть м'ясну начинку, зверху шматочки омлету і присипте тертим сиром.Накрийте зверху пластами тіста що лишились і защипніть краї всіх пластів, з'єднавши їх.Змастіть верх яєчним жовтком, розведеним у воді.Випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 160-180 градусів.Як подавати
Подавати турт треба гарячим, нарізавши на порційні шматочки.
Смачного!