Турта з м'ясом: рецепт смачного грецького пирога

Автор
Турта з м'ясом: рецепт смачного грецького пирога
  • 20 мин

    Приготовление

  • 5

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Турта це грецький закритий пиріг з м'ясом і шматочками омлету, присипаний тертим сиром. Готується з листкового тіста. Смачно, ситно і не складно!

Ингредиенты

Основные ингредиенты

  • Сіль за смаком

Способ приготовления

Просійте борошно і влийте в середину рослинну олію і розтоплене вершкове масло. Додайте яйце, посоліть, перемішайте і замісіть тісто.Скачайте тісто кулею і дайте постояти.Для приготування начінки змішайте рубане м'ясо з тертою цибулею.Додайте дрібно нарізану петрушку, посоліть і присипте прянощами.Обсмажте на слабкому вогні на вершковому маслі.Збийте яйця і приготуйте напіврідкий омлет.Розділіть тісто на 4 частини і розкачайте їх в тонкі пласти.Змастіть деко вершковим маслом і викладіть на нього 2 пласти тіста.Змастіть тісто топленим маслом, викладіть м'ясну начинку, зверху шматочки омлету і присипте тертим сиром.Накрийте зверху пластами тіста що лишились і защипніть краї всіх пластів, з'єднавши їх.Змастіть верх яєчним жовтком, розведеним у воді.Випікайте в духовці 20 хвилин при температурі 160-180 градусів.

Як подавати

Подавати турт треба гарячим, нарізавши на порційні шматочки.

Смачного!