Рецепт солодкого вірменського плову «Арарат»
- Автор
- Дата публикации
- Автор
-
35 мин
Приготовление
-
5
порций
Вірмени називають цей солодкий плов істинним діамантом вірменської кухні. І він, дійсно, незрівнянний. Рис можна відварювати і в звичайній воді, і в воді з молоком в поєднанні 2:1.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 скл
-
6 скл
-
100 г
-
100 г
-
100 г
-
0.5 стакана
-
за смаком
-
1-2 шт
-
за смаком
Способ приготовления
Сухофрукти промити і викласти в сито, щоб стекла зайва рідина. Змішати з горіхами і поставити на водяну баню на 30 хвилин.
Пропарені сухофрукти і горіхи змішати з 2-3 ст.л. топленого масла.Воду довести до кипіння, додати 1 ст.л. солі і всипати рис в окріп.Зварити рис до стану al dente.Перекласти рис у сито і облити холодною водою.
Дно казана змастити третиною топленого масла і вистелити лавашем (він потрібен для того, щоб рис не пригорав).Зверху викласти третину рису.
Полити рис топленим маслом (1-2 ст.л.), потім викласти ще третина рису і знову полити маслом. Виконати ту ж операцію з рештою рису.Закрити кришкою, з рушником з внутрішньої сторони, куди буде вбиратися зайва волога.
Поставити на дуже слабкий вогонь на 15-20 хвилин. Зняти з вогню.Як подавати
На блюдо сервіровки викласти рис гіркою (звідси і назва плову «Арарат»), зверху покласти сухофрукти і горіхи, за бажанням прикрасити зернами граната.
Смачного!