Рецепт солодкого вірменського плову «Арарат»

Автор
Рецепт солодкого вірменського плову «Арарат»
  • 35 мин

    Приготовление

  • 5

    порций

Будьте первым кто оценит рецепт

Спасибо, вашу оценку учтено

Энергетическая
цeнность на 100 гр

  • Калорий

    0 Ккал

Вірмени називають цей солодкий плов істинним діамантом вірменської кухні. І він, дійсно, незрівнянний. Рис можна відварювати і в звичайній воді, і в воді з молоком в поєднанні 2:1.

Ингредиенты

Основные ингредиенты

Способ приготовления

Сухофрукти промити і викласти в сито, щоб стекла зайва рідина. Змішати з горіхами і поставити на водяну баню на 30 хвилин.

Пропарені сухофрукти і горіхи змішати з 2-3 ст.л. топленого масла.Воду довести до кипіння, додати 1 ст.л. солі і всипати рис в окріп.Зварити рис до стану al dente.

Перекласти рис у сито і облити холодною водою.

Дно казана змастити третиною топленого масла і вистелити лавашем (він потрібен для того, щоб рис не пригорав).

Зверху викласти третину рису.

Полити рис топленим маслом (1-2 ст.л.), потім викласти ще третина рису і знову полити маслом. Виконати ту ж операцію з рештою рису.

Закрити кришкою, з рушником з внутрішньої сторони, куди буде вбиратися зайва волога.

Поставити на дуже слабкий вогонь на 15-20 хвилин. Зняти з вогню.

Як подавати

На блюдо сервіровки викласти рис гіркою (звідси і назва плову «Арарат»), зверху покласти сухофрукти і горіхи, за бажанням прикрасити зернами граната.

Смачного!