Рецепт солодкого вірменського плову «Арарат»
- Автор
- Дата публикации
- Автор

-
35 мин
Приготовление
-
5
порций
Вірмени називають цей солодкий плов істинним діамантом вірменської кухні. І він, дійсно, незрівнянний. Рис можна відварювати і в звичайній воді, і в воді з молоком в поєднанні 2:1.
Ингредиенты
Основные ингредиенты
-
2 скл
-
6 скл
-
100 г
-
100 г
-
100 г
-
0.5 стакана
-
за смаком
-
1-2 шт
-
за смаком
Способ приготовления
Сухофрукти промити і викласти в сито, щоб стекла зайва рідина. Змішати з горіхами і поставити на водяну баню на 30 хвилин.

Перекласти рис у сито і облити холодною водою.

Зверху викласти третину рису.

Закрити кришкою, з рушником з внутрішньої сторони, куди буде вбиратися зайва волога.

Як подавати
На блюдо сервіровки викласти рис гіркою (звідси і назва плову «Арарат»), зверху покласти сухофрукти і горіхи, за бажанням прикрасити зернами граната.
Смачного!