Не відмовляйте дітям у задоволенні у День святого Миколая: за це печиво вони вас зацілують

Читать на русском
Автор
1076
Відмінна випічка до свята і не тільки Новина оновлена 09 грудня 2023, 17:36
Відмінна випічка до свята і не тільки. Фото tsn.ua

Дітки будуть вам дуже вдячні

Цього року Україна перейшла на новий церковний календар і тому ми всі вже напередодні Дня святого Миколая. Безумовно, всі кулінари вже збирають рецепти, щоб побалувати близьких смакотою. Якщо ви вже приготували домашні цукерки, пропонуємо спробувати приголомшливе печиво.

Печиво з глазур’ю та кольоровим посипанням за рецептом "ТСН" і виглядає апетитно, і на смак вийде приголомшливим. Варто лише раз спробувати – і ви більше не відірветесь.

Як приготувати печиво на День святого Миколая

Інгредієнти

Для тісту:

  • борошно — 600 г;
  • маргарин — 150 г;
  • цукор — 200 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • яєчні жовтки — 2 шт.;
  • рідкий мед – 150 г;
  • мелена кориця — 0,5 ч. л.;
  • гвоздика — 0,5 ч. л.;
  • сода — 1 ч. л.;
  • сметана — 2 ст. л.

Для глазурі:

  • цукрова пудра — 1 ст.;
  • яєчний білок — 1 шт.;
  • лимонний сік — 0,5 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У просіяне борошно додаємо соду та натертий маргарин, все ретельно перемішуємо. В отриману масу додаємо яйця, жовтки, сметану, цукор, корицю, гвоздику та мед, замішуємо тісто та залишаємо його в холодильнику на кілька годин.
  2. Потім дістаємо тісто і розкочуємо до товщини 0,5 см і за допомогою форм "миколайчиків".
  3. Деко змащуємо олією, посипаємо борошном, викладаємо печиво і відправляємо в розігріту до 180 ° C до золотистого кольору.
  4. Для приготування глазурі збиваємо білок, поступово додаємо цукрову пудру та лимонний сік. Покриваємо глазур’ю печиво, що охололо.

Раніше ми розповідали, як правильно вибрати солодощі до Різдва та дня святого Миколая. Діти точно зрадіють.