Без цього салату Новий рік неможливий: класичний рецепт улюбленого олів’є

Читать на русском
Автор
1928
Без цієї страви неможливо уявити свято
Без цієї страви неможливо уявити свято. Фото prostoway

Класика, яка завжди актуальна

Перед Новим роком улюбленого олів’є багато не буває. Існує багато способів приготувати улюблений салат, і ми про них розповідали. Всі рецепти різні, нетрадиційні та унікальні.

Однак разом з Foodoboz згадаємо класичний рецепт олів’є без особливих інгредієнтів і незвичайних заправок. Саме він прикрасою всіх святкових столів упродовж тривалого часу.

Як приготувати класичний олів’є

Інгредієнти:

  • картопля — 5-6 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • варена або копчена ковбаса — 300-400 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • солоні огірки — 3 шт.;
  • консервований зелений горошок — 300-400 г;
  • сіль, перець чорний мелений, майонез — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо, даємо охолонути і ретельно очищаємо овочі від шкірки. Також відварюємо яйця та очищаємо від шкаралупи. Усі нарізаємо кубиками.
  2. Солоні огірки, ковбасу також нарізаємо ідентичними кубиками.
  3. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо у глибокій тарілці, додаємо консервований горошок.
  4. Салат солимо, перчимо до смаку, додаємо майонез. Все ретельно перемішуємо та подаємо до столу.

Рекомендуємо також приготувати до новорічного столу салат "Куриця в ананасах" за рецептом "Телеграфа". Ви урізноманітнюєте своє меню.