Без цього десерту новорічний стіл не обійдеться: фантастичний рецепт шоколадних ялинок-брауні

Читать на русском
Автор
Смачний та незвичайний десерт на свята і не лише
Смачний та незвичайний десерт на свята і не лише. Фото apostrophe.ua

Від них у захваті будуть і дорослі, і діти

Незабаром Новий рік та кожен кулінар стурбований плануванням святкового меню. Ми вже розповідали, як приготувати святковий салат і розкішну закуску, тепер настав час подумати й про солодкий стіл.

Давайте сьогодні разом з theLime приготуємо шоколадні ялинки-брауні. Навряд чи хтось утримається від такої смакоти. Варто приготувати раз – і у вас проситимуть такий десерт щодня.

Як приготувати шоколадні ялинки-брауні

Інгредієнти:

  • чорний шоколад — 220 г;
  • вершкове масло — 110 г;
  • яйце — 2 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • борошно — 150 г;
  • міцна кава — 80 мл;
  • сіль — щіпка;
  • білий шоколад, посипання для декору — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло розтоплюємо із чорним шоколадом.
  2. Яйця розбиваємо в окрему миску, додаємо цукор і перемішуємо за допомогою вінчика. В отриману суміш відправляємо міцну каву та шоколадну суміш, ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  3. До рідких інгредієнтів додаємо борошно, що просіює, перемішуємо.
  4. Отримане тісто виливаємо в застелену пергаментним папером форму для випікання та акуратно розрівнюємо силіконовою лопаткою.
  5. Випікаємо тістечка в розігрітій до 180°С духовці близько 40 хвилин. Даємо випічці охолонути та розрізаємо ножем таким чином, щоб вийшли трикутники, що нагадують ялинки.
  6. Десерт прикрашаємо розтопленим шоколадом та кондитерською посипкою.

Тістечка подаємо до столу з какао за рецептом "Телеграфа" і насолоджуємося. Смачного.