Корисні ласощі до свят: домашній зефір з кількох інгредієнтів, що не зашкодить здоров’ю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Зефір виходить ніжним та в міру солодким
Ми розповідали, як до свята приготувати смачне вітражне печиво. Тепер ділимось рецептом смачного та ніжного зефіру.
Домашній зефір — і смачніший, і корисніший за магазинний продукт. При цьому ви точно знаєте, що там немає нічого шкідливого. А це означає, що таке частування підійде і для дітей. Рецептом поділились на Pixelinform.
Інгредієнти:
- порошковий желатин – 30 г;
- сіль – 1 дрібка;
- цукор – 140 г;
- цукрова пудра – 50 г;
- кукурудзяний крохмаль – 60 г;
- ванілін – 1 щіпка;
- вода – 250 мл.
Спосіб приготування:
- Для початку желатин змішуємо з частиною води та залишаємо набухати на 10-15 хвилин. В цей час можна відставити желатин та зайнятися приготуванням інших інгредієнтів для зефіру.
- Залишок води змішуємо з усіма іншими продуктами, окрім цукрової пудри та крохмалю. Масу слід варити на середньому вогні трохи понад 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Перекладаємо одразу желатин у масу та збиваємо її міксером. Як тільки обсяг збільшиться вдвічі, перекладаємо зефірну заготівлю у форму. Попередньо форму бажано присипати сумішшю з крохмалю та цукрової пудри.
- Зефір на 4-6 годин відправляємо у холодильник для застигання. Перед подачею розрізаємо на порції та рясно присипаємо цукровою пудрою.
Зефір виходить смачним, ніжним. Також його разом із печивом можна скласти у ошатний пряниковий будиночок.