Корисні ласощі до свят: домашній зефір з кількох інгредієнтів, що не зашкодить здоров’ю

Читать на русском
Автор
Ідеальний святковий десерт
Ідеальний святковий десерт. Фото ukr.media

Зефір виходить ніжним та в міру солодким

Ми розповідали, як до свята приготувати смачне вітражне печиво. Тепер ділимось рецептом смачного та ніжного зефіру.

Домашній зефір — і смачніший, і корисніший за магазинний продукт. При цьому ви точно знаєте, що там немає нічого шкідливого. А це означає, що таке частування підійде і для дітей. Рецептом поділились на Pixelinform.

Інгредієнти:

  • порошковий желатин – 30 г;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 140 г;
  • цукрова пудра – 50 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 60 г;
  • ванілін – 1 щіпка;
  • вода – 250 мл.

Спосіб приготування:

  1. Для початку желатин змішуємо з частиною води та залишаємо набухати на 10-15 хвилин. В цей час можна відставити желатин та зайнятися приготуванням інших інгредієнтів для зефіру.
  2. Залишок води змішуємо з усіма іншими продуктами, окрім цукрової пудри та крохмалю. Масу слід варити на середньому вогні трохи понад 10 хвилин, постійно помішуючи.
  3. Перекладаємо одразу желатин у масу та збиваємо її міксером. Як тільки обсяг збільшиться вдвічі, перекладаємо зефірну заготівлю у форму. Попередньо форму бажано присипати сумішшю з крохмалю та цукрової пудри.
  4. Зефір на 4-6 годин відправляємо у холодильник для застигання. Перед подачею розрізаємо на порції та рясно присипаємо цукровою пудрою.

Зефір виходить смачним, ніжним. Також його разом із печивом можна скласти у ошатний пряниковий будиночок.