Холодець буде прозорим, як сльоза: як виправити каламутний бульйон
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 40421
Для цього знадобиться звичайна яєчна шкаралупа
Ми ділились чудовим рецептом холодцю. Але часто буває, що бульйон ще на етапі варіння став каламутним. Навіть у цьому випадку все можна виправити.
Головне — вчасно приступити до "рятувальної операції". Як все виправити, розповідаємо разом з Pixelinform.
Щоб виправити непрозорий бульйон, знадобляться яєчний білок та шкаралупа від двох великих курячих яєць. Така кількість компонентів йде на 3 літри бульйону. Дуже важливо, щоб шкаралупа була ідеально чистою, тому її варто ретельно промити; в процесі навіть можна використовувати соду.
Шкаралупу слід подрібнити. В окремій мисці збиваємо білки до появи піни. До них же додаємо шкаралупу. Масу перемішуємо, а бульйон проціджуємо через сито з дуже маленькими отворами. Охолоджуємо його доти, доки не почне тверднути жир. У цей момент бульйон ще раз пропускаємо через сито — це повністю відокремить від нього жир.
Бульйон ще залишається каламутним. Підігріваємо його на плиті до гарячого стану, а тоді тонкою цівкою вливаємо яєчний білок зі шкаралупою, активно перемішуючи. Коли майбутній холодець закипить, не перестаючи помішувати, зменшуємо вогонь. Проварюємо вміст каструлі ще 3-4 хвилини.
Вимикаємо вогонь та ще на 10 хвилин тримаємо каструлю на плиті. Тоді збираємо піну, і, намагаючись не збовтувати бульйон, проціджуємо його через сито, застелене складеною в два шари марлею. Густий осад залишаємо в каструлі.
Як правило, цього достатньо для того, щоб бульйон став прозорим. Також ми розповідали, в якому порядку закладати інгредієнти у бульйон для холодцю.