Холодець буде прозорим, як сльоза: як виправити каламутний бульйон

Читать на русском
Автор
40421
Навіть на етапі вже звареного бульйону все можна виправити
Навіть на етапі вже звареного бульйону все можна виправити. Фото 24 канал

Для цього знадобиться звичайна яєчна шкаралупа

Ми ділились чудовим рецептом холодцю. Але часто буває, що бульйон ще на етапі варіння став каламутним. Навіть у цьому випадку все можна виправити.

Головне — вчасно приступити до "рятувальної операції". Як все виправити, розповідаємо разом з Pixelinform.

Щоб виправити непрозорий бульйон, знадобляться яєчний білок та шкаралупа від двох великих курячих яєць. Така кількість компонентів йде на 3 літри бульйону. Дуже важливо, щоб шкаралупа була ідеально чистою, тому її варто ретельно промити; в процесі навіть можна використовувати соду.

Шкаралупу слід подрібнити. В окремій мисці збиваємо білки до появи піни. До них же додаємо шкаралупу. Масу перемішуємо, а бульйон проціджуємо через сито з дуже маленькими отворами. Охолоджуємо його доти, доки не почне тверднути жир. У цей момент бульйон ще раз пропускаємо через сито — це повністю відокремить від нього жир.

Бульйон ще залишається каламутним. Підігріваємо його на плиті до гарячого стану, а тоді тонкою цівкою вливаємо яєчний білок зі шкаралупою, активно перемішуючи. Коли майбутній холодець закипить, не перестаючи помішувати, зменшуємо вогонь. Проварюємо вміст каструлі ще 3-4 хвилини.

Вимикаємо вогонь та ще на 10 хвилин тримаємо каструлю на плиті. Тоді збираємо піну, і, намагаючись не збовтувати бульйон, проціджуємо його через сито, застелене складеною в два шари марлею. Густий осад залишаємо в каструлі.

Як правило, цього достатньо для того, щоб бульйон став прозорим. Також ми розповідали, в якому порядку закладати інгредієнти у бульйон для холодцю.