Здивує всіх гостей: печінковий торт, який стане вашим улюбленим делікатесом

Читать на русском
Автор
15477
Печінковий торт є популярною українською стравою (фото створене з допомогою ШІ)
Печінковий торт є популярною українською стравою (фото створене з допомогою ШІ). Фото Телеграф

Результат вас не розачарує

Ідеальний печінковий торт — це той, який має ніжну, повітряну текстуру, багатий смак і аромат. Щоб приготувати такий торт, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • Використовуйте свіжу, якісну печінку. Найкраще підійде куряча або теляча печінка.
  • Подрібнюйте печінку в блендері або комбайні до однорідної маси. Це допоможе зробити торт ніжнішим.
  • Додайте до печінки трохи молока або сметани. Це допоможе покращити смакові якості торта.

Рецепт печінкового торта:

Складові:

  • 500 г курячої печінки
  • 100 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/2 чайної ложки чорного перцю
  • 200 г домашнього майонезу або сметани

Приготування:

  1. Печінку промити, видалити прожилки та дрібно нарізати.
  2. Цибулю очистити й дрібно нарізати.
  3. У блендері змішати печінку, цибулю, молоко, яйця, борошно, сіль і перець.
  4. На розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії смажити млинці з печінки, по 2 — 3 хвилини з кожного боку.
  5. Змащувати млинці майонезом або сметаною й укладати один на одного, утворюючи торт.
  6. Прикрасити торт зеленню, овочами або фруктами.

Порада:

  • Для більш ніжного смаку можна додати до печінки тертий сир або вершкове масло.
  • Якщо ви не любите майонез, можна використовувати сметану або йогурт.
  • Для святкового столу торт можна подавати з соусом з вершків, часнику і зелені.

Раніше "Телеграф" розповідав, як готувати мармуровий пиріг, який просто тане в роті.