Секрет східної кухні: як приготувати булгур з овочами, щоб він був ароматним та соковитим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4016
Ця страва відмінно підходить як гарнір або як самостійне блюдо
Булгур з овочами – це смачна, поживна та легка страва, яка ідеально підходить для вегетаріанців та тих, хто дотримується здорового харчування. Це блюдо вирізняється своєю простотою приготування та різноманіттям варіацій. Нижче ви знайдете рецепт смачного булгуру з овочами.
Складові:
- Булгур – 200 г
- Перець болгарський червоний – 210 г (1 шт.)
- Помідор (великий) – 180 г (1 шт.)
- Цибуля ріпчаста – 115 г (1 шт.)
- Морква (невелика) – 90 г (1 шт.)
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – щіпка
- Олія рослинна – 60 мл (4 ст. л.)
Приготування:
- Промийте булгур під проточною водою, відправте в каструлю, залийте водою (410 мл). Доведіть до кипіння, посоліть.
- Зменшіть вогонь і варіть булгур на маленькому вогні до готовності і вбирання води, приблизно 15-20 хвилин.
- Тим часом болгарський перець, моркву і цибулю очистіть, промийте. Цибулю наріжте тонкими пів- або чвертьками колами, перець – середніми смужками, моркву – брусочками.
- У сковороді розігрійте рослинну олію, викладіть цибулю і моркву. Обсмажуйте на середньому вогні 3-4 хвилини.
- На помідорах зробіть зверху хрестоподібні надрізи, залийте окропом приблизно на 2 хвилини. Потім опустіть помідори в крижану/холодну воду на 1 хвилину. Зніміть з помідорів шкірку.
- У сковороду додайте нарізаний перець, обсмажуйте овочі приблизно 3 хвилини.
- Помідори наріжте середніми шматочками, відправте до решти складових. Посоліть і поперчіть.
- Перемішайте, обсмажуйте овочі на середньому вогні 2-3 хвилини. Потім накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин на невеликому вогні.
- Через час відварений булгур розпушіть виделкою і викладіть до овочів.
- Все перемішайте. Дайте прогрітися приблизно 2 хвилини. Спробуйте на сіль, при необхідності посоліть.
Булгур з овочами готовий. Розкладіть булгур по тарілках і подавайте.
Раніше "Телеграф" розповідав, про 4 страви з грибами, які зачарують вас та ваших гостей.