Мало хто знає: чим білі яйця відрізняються від коричневих

Читать на русском
Автор
3444
Чи є насправді різниця між ними? Новина оновлена 17 квітня 2024, 22:16
Чи є насправді різниця між ними?. Фото Відкриті джерела

Мало хто знає, чим вони відрізняються

Ми розповідали, які продукти не варто гріти у мікрохвильовці. Один із цим продуктів яйця. Спробуємо розвіяти популярний міф про цей продукт.

Багато людей вірять, що коричневі яйця кращі за білі. Їх вважають більш поживними, смачнішими, з міцнішою шкаралупою. Але чи відповідає це дійсності? Розбираємось разом із Pixelinform.

Колір яєць не має впливу на цілий ряд факторів. Зокрема, на смак — смак яйця залежить від раціону курки, а не від кольору шкаралупи. Білі та коричневі яйця мають майже однаковий склад поживних речовин, включаючи білки, жири, вітаміни та мінерали. Не впливає колір і на міцність шкаралупи — товщина шкаралупи залежить від віку курки, а не від її породи.

Чому яйця бувають різного кольору

Колір шкаралупи визначається породою курки. Білі яйця зазвичай несуть кури з білим пір'ям, такі як леггорни. Коричневі яйця несуть кури з темним пір'ям, такі як плімут-рок і род-айленд.

Деякі інші фактори, які можуть впливати на яйце:

  • Умови життя — кури, які вільно гуляють, можуть мати більш насичений жовток завдяки різноманітному раціону.
  • Корм — раціон курки може впливати на колір жовтка, роблячи його більш яскравим або блідим.

Отже, немає жодної суттєвої різниці між білими та коричневими яйцями. Вибирайте ті, які вам більше подобаються за ціною або зовнішнім виглядом. Також ми розповідали, де на кухні не варто зберігати олію.