Красиво та патріотично: як пофарбувати великодні яйця у жовтий та синій кольори (фото)

Читать на русском
Автор
5434
Красиві жовті та сині великодні яйця.
Красиві жовті та сині великодні яйця.. Фото glavred.info

Використовуватимемо лише натуральні продукти

Не за горами світле свято Пасха. За традицією багато хто фарбуватиме яйця. У кожного свої способи: хтось використовує магазинні барвники, а деякі віддають перевагу натуральним.

Останнім часом у тренді патріотичне забарвлення яєць. Разом із "Главредом" розповімо, як пофарбувати їх натуральними барвниками у насичений жовтий колір та у приємний блакитний. Головне — вибирати яйця з білою шкаралупою, а перед процедурою слід заздалегідь дістати яйця з холодильника продукт повинен бути кімнатної температури.

Як пофарбувати яйця у жовтий колір

Жовті великодні яйця
tsn.ua

Для цього вам знадобиться звичайна куркума. Саме ця спеція дає стравам насичений жовтий колір.

Вам знадобиться 2 літри води, 3 столові ложки куркуми, 1 столова ложка оцту та 1 столова ложка солі. Відправляємо на плиту каструлю з необхідними інгредієнтами та чекаємо, поки розчиниться куркума.

Далі у приготований розчин викладаємо яйця, даємо закипіти та варимо 10 хвилин. Для яскравого жовтого кольору залишаємо їх у відварі ще на 2-3 години, після чого миємо під проточною водою і протираємо соняшниковою олією для блиску.

Як пофарбувати яйця в синій колір

Сині великодні яйця
tsn.ua

Для цього знадобиться червонокачанна капуста. Дрібно шаткуємо її, відправляємо в глибоку миску і заливаємо окропом у співвідношенні 1:1.

Даємо розчину настоятися протягом 20-30 хвилин, після чого відправляємо відварені яйця та залишаємо на ніч. Вранці дістаємо їх, миємо під проточною водою і також змащуємо ватою, змоченою в соняшниковій олії.

Раніше ми розповідали, як пофарбувати яйця в горошок. Це дуже просто та легко.