Молода картопля з пікантним соусом: настільки смачно, що готуватимете весь сезон

Читать на русском
Автор
Молода картопля з сирним соусом
Молода картопля з сирним соусом. Фото shuba.life

Найкраще, що можна приготувати до м’яса

З картоплею завжди можна фантазувати та експериментувати. Ми готуємо з нього картопляне пюре, смажимо, запікаємо, додаємо до салатів.

Не за горами сезон молодої картоплі й ми з Shuba пропонуємо приготувати її незвично — із сирним соусом. У вас вийде один із найсмачніших гарнірів — молода картопля та соус із м’якого сиру, огірка, кропу та сметани утворюють ідеальну пару для вечері. Приємний бонус: вам не доведеться витрачати час на чищення — шкірка у молодої картоплі тоненька та ніжна.

Як приготувати картоплю з сирним соусом

Інгредієнти на 4 порції:

  • картопля молода — 200 г;
  • масло вершкове 73% — 20 г.

Для соусу

  • сир м’який — 100 г;
  • огірок — 1 шт.;
  • кріп, гілочка — 5 г;
  • сметана — 50 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ретельно миємо і відварюємо протягом 15 хвилин. Після цього картоплю змащуємо розтопленим маслом, викладаємо у форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
  2. Для приготування соусу розтираємо сир зі сметаною. Додаємо натертий на великій тертці огірок. Солимо, перчимо і все ретельно перемішуємо. Відправляємо його у холодильник на 10-15 хвилин.

Готову картоплю подаємо гарячою разом з охолодженим соусом і гілочкою кропу. Найкраще він підходить до запечених курячих стегенець і салату.