Молода картопля з пікантним соусом: настільки смачно, що готуватимете весь сезон
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Молода картопля з сирним соусом](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/7/aa/1c7ecd2d-b51435947c16aaf2740341682ef9aaa7.jpg?v=0705_1)
Найкраще, що можна приготувати до м’яса
З картоплею завжди можна фантазувати та експериментувати. Ми готуємо з нього картопляне пюре, смажимо, запікаємо, додаємо до салатів.
Не за горами сезон молодої картоплі й ми з Shuba пропонуємо приготувати її незвично — із сирним соусом. У вас вийде один із найсмачніших гарнірів — молода картопля та соус із м’якого сиру, огірка, кропу та сметани утворюють ідеальну пару для вечері. Приємний бонус: вам не доведеться витрачати час на чищення — шкірка у молодої картоплі тоненька та ніжна.
Як приготувати картоплю з сирним соусом
Інгредієнти на 4 порції:
- картопля молода — 200 г;
- масло вершкове 73% — 20 г.
Для соусу
- сир м’який — 100 г;
- огірок — 1 шт.;
- кріп, гілочка — 5 г;
- сметана — 50 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю ретельно миємо і відварюємо протягом 15 хвилин. Після цього картоплю змащуємо розтопленим маслом, викладаємо у форму і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
- Для приготування соусу розтираємо сир зі сметаною. Додаємо натертий на великій тертці огірок. Солимо, перчимо і все ретельно перемішуємо. Відправляємо його у холодильник на 10-15 хвилин.
Готову картоплю подаємо гарячою разом з охолодженим соусом і гілочкою кропу. Найкраще він підходить до запечених курячих стегенець і салату.