Сезон розпочато: готуємо соковиті овочі на грилі

Читать на русском
Автор
Рецепт маринованих овочів на грилі
Рецепт маринованих овочів на грилі. Фото Canva

Це дуже смачне доповнення до м'яса чи риби

З настанням тепла ми все частіше виходимо на природу та влаштовуємо пікніки з смачним шашликом. До такої страви чудово пасуватимуть соковиті овочі, приготовані на грилі.

Шеф-кухар Ліза Глінська розповіла рецепт овочів на грилі, з яким впорається кожен. Секрет у тому, що їх треба замочити у насичений маринад. Тоді смак буде неймовірним.

Інгредієнти

  • Баклажан;
  • кабачок;
  • помідори;
  • болгарський перець;
  • цибуля;
  • печериці;
  • кукурудза;
  • олія з травами базилік, орегано та розмарином;
  • сіль;
  • часник.

Спосіб приготування

  1. Миємо овочі та ріжемо їх на малі шматки.
  2. Кабачок та баклажан треба порізати на кільця по 2 сантиметри.
  3. А ось помідори та гриби та болгарський перець запікайте цілими.
  4. Кукурудзу добре поваріть та наріжте однаковими шматками.
  5. Цибулю для грилю беріть дрібну та поріжте на 2 або 4 частини, як вам краще смакує.
  6. Далі переходимо до приготування маринаду. Подрібніть часник і залийте його олією з травами.
  7. Добре розмастіть маринадом овочі та нехай так постоять 15-20 хвилин, а краще — всю ніч.
  8. Солити страву варто перед запіканням на грилі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати курку з лаймом і соєвим соусом. Це дуже просто та смачно. Знадобиться курка, сіль, перець, лайм, соєвий соус і олія.