Секретний інгредієнт зробить борщ насичено-червоним: проста кулінарна хитрість
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Як правильно додавати оцет у борщ](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/0/14/2482a3bc-2ff99e0aa5aa6b610c25429b84e58140.jpg?v=3279_1)
Секрет — у правильній техніці приготування
Ми розповідали, як приготувати смачний шашлик. Тепер ділимось секретом насиченого смаку та кольору червоного борщу.
Не всі господині знають, як зробити борщ наваристим і таким, що збереже яскравий колір червоного буряка. Розповідаємо про це разом із Ukr.Media. Секрет простий, і полягає він у додаванні оцту.
Оцет у борщі відіграє одразу кілька важливих ролей:
- Зберігає насичений колір буряка. Без оцту борщ може стати помаранчевим, що не так апетитно.
- Оцет надає борщу делікатної кислинки, яка підкреслює смак інших інгредієнтів.
- Кисла нотка робить борщ більш ароматним і виразним.
Як правильно додавати оцет?
Використовуйте звичайний 9% столовий оцет. Оптимальна пропорція цього продукту — 1 ст. л. на 1 л бульйону. Вливайте оцет під кінець приготування. Можна також додати його до бурякової засмажки, і все разом перекласти в каструлю на фінальному етапі приготування.
Додавання оцту — це лише один із секретів приготування смачного борщу. Також ми розповідали, як без проблем підготувати листя на голубці.