Секретний інгредієнт зробить борщ насичено-червоним: проста кулінарна хитрість

Читать на русском
Автор
Як правильно додавати оцет у борщ
Як правильно додавати оцет у борщ. Фото pexels.com

Секрет — у правильній техніці приготування

Ми розповідали, як приготувати смачний шашлик. Тепер ділимось секретом насиченого смаку та кольору червоного борщу.

Не всі господині знають, як зробити борщ наваристим і таким, що збереже яскравий колір червоного буряка. Розповідаємо про це разом із Ukr.Media. Секрет простий, і полягає він у додаванні оцту.

Оцет у борщі відіграє одразу кілька важливих ролей:

  • Зберігає насичений колір буряка. Без оцту борщ може стати помаранчевим, що не так апетитно.
  • Оцет надає борщу делікатної кислинки, яка підкреслює смак інших інгредієнтів.
  • Кисла нотка робить борщ більш ароматним і виразним.

Як правильно додавати оцет?

Використовуйте звичайний 9% столовий оцет. Оптимальна пропорція цього продукту — 1 ст. л. на 1 л бульйону. Вливайте оцет під кінець приготування. Можна також додати його до бурякової засмажки, і все разом перекласти в каструлю на фінальному етапі приготування.

Додавання оцту — це лише один із секретів приготування смачного борщу. Також ми розповідали, як без проблем підготувати листя на голубці.