Ваш холодець буде неймовірно смачним: сімейні секрети, з якими страва вдасться на 100%

Читать на русском
Автор
749
Секрети смачного холодцю
Секрети смачного холодцю. Фото karavan.ua

Як приготувати його смачно

Ми розповідали, як швидко почистити рибу. Тепер ділимось секретами приготування смачного холодцю.

Ця страва стане окрасою будь-якого столу. Процес його приготування не складний, але потребує часу та знання деяких секретів. Разом із ProstoWay розповідаємо про кілька порад, які допоможуть вам приготувати ідеальний холодець.

М'ясо

Вибирайте 3-4 види м'яса, включаючи яловичину, свинину, курку, індичку, кролика або баранину. Одна частина м’ясних продуктів повинна бути багата на колаген. Саме він робить бульйон густим і забезпечує застигання холодцю. Це ноги, вуха, губи, хвости, хрящі, шкіра, голови. Друга частина — м'ясна. Використовуйте свіже та не дуже жирне м'ясо.

Подбайте про світлий бульйон

Замочіть м'ясо на 5-8 годин (або на ніч) перед варінням. Це видаляє кров, розм'якшує шкіру та полегшує варіння. Злийте першу воду, з якою м’ясо закипатиме. Це зробить бульйон прозорим.

Варіть на слабкому вогні під кришкою 6-8 годин. Не допускайте сильного кипіння. Знімайте зайвий жир під час варіння. За 4 години до кінця варіння додайте цибулю в лушпинні. Це надасть холодцю золотистого кольору. За 1,5 години до кінця варіння покладіть інші овочі, спеції.

Як розбирати м’ясо та формувати холодець

Остудіть м'ясо та овочі після варіння. Процідіть бульйон через сито.

Розберіть м'ясо руками, видаляючи кістки. Дрібно наріжте м'ясо, яке залишилось, та розкладіть по тарілках. Залийте холодець процідженим бульйоном. Залиште холодець у холодильнику при температурі 6-7°C на 2-4 години.

Дотримуючись цих простих секретів, ви зможете приготувати неймовірно смачний, ароматний та красивий холодець. Також ми розповідали про простий спосіб підготовки капусти на голубці.