Ідеальна страва для фанатів картоплі: дуже смачна страва без мороки (відео)

Читать на русском
Автор
Запечена картопля з беконом
Запечена картопля з беконом. Фото Скриншот

Страва виходить дуже апетитною та ароматною

Ми розповідали, як дуже смачно зтушкувати картоплю з м’ясом. Однак іноді з простих інгредієнтів хочеться приготувати щось дивовижне. В такому випадку вам в пригоді стане наступний рецепт.

Як смачно запекти картоплю з беконом, розповіла кулінарна блогерка katia_cooking. Апетитні "човники" з картоплі, наповнені беконом та ароматним соусом, неодмінно зачарують вас і ваших гостей. Їх ще й готувати дуже просто.

Інгредієнти:

  • картопля (кількість залежить від розміру вашої форми для випікання)
  • бекон (за кількістю картоплин)
  • 5 зубчиків часнику
  • 5 ст. л. рослинної олії
  • сіль та перець
  • свіжа зелень для прикраси
  • сметана для подачі (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте картоплю і наріжте її так, як показано на відео. Важливо не різати картоплю до кінця, щоб вона залишалася цільною.
  2. Відваріть нарізану картоплю в підсоленій воді до напівготовності. Не переварюйте картоплю, адже вона ще буде запікатися! У кожен розріз напівготової картоплі вкладіть шматочок сирого бекону.
  3. Подрібніть часник, додайте до нього сіль, перець та рослинну олію. Ретельно перемішайте, щоб отримати ароматний соус.
  4. Полийте кожну картоплину з беконом приготованим соусом. Загорніть у фольгу.
  5. Розігрійте духовку до 180°C. Відправте форму з картоплею в духовку та запікайте протягом 15 хвилин. Потім зніміть фольгу зверху та ще на 7-10 хвилин поверніть в духовку, до золотистого рум'яного кольору.

Ця страва чудово підходить як для сімейної вечері, так і для святкового столу. Також ми ділились рецептом смачного пирога.