Кілька хвилин — і буряки готові: більше не треба варити їх годинами

Читать на русском
Автор
883
Смачний лайфхак для буряка
Смачний лайфхак для буряка. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Вам допоможе пакет і мікрохвильовка

Ми розповідали, як покращити смак котлет. Тепер ділимось секретами швидкого приготування буряку.

Цей корисний овоч стає основою для багатьох страв: салати, борщі, вінегрети. Проте, його приготування може здатися занадто довгим та нудним. Мало хто знає, та завдяки мікрохвильовці ви можете зварити буряк за лічені хвилини, без очікування та брудного посуду. Детально розповідаємо разом із ProstoWay.

Як зварити буряк в мікрохвильовці

Цей спосіб не лише економить час, але й зберігає всі корисні властивості овоча. Для початку, підготуйте буряк. Вибирайте невеликі коренеплоди, адже вони готуються швидше.

Ретельно вимийте буряк під проточною водою, не зрізуючи кінчики. Зробіть у кожному буряку кілька проколів ножем, щоб прискорити приготування.

Покладіть буряк у рукав для запікання. Затягніть кінці рукава хомутами або зав'яжіть вузли. Зробіть кілька отворів у верхній частині рукава, щоб виходила пара.

Покладіть рукав з буряком на тарілку для мікрохвильовки. Готуйте на потужності 800 Вт протягом 2 хвилин.

Зробіть перерву на 1 хвилину, щоб піч охолола. Знову готуйте 2 хвилини. Зробіть перерву на 1 хвилину.

Проткніть буряк ножем. Якщо він легко ковзає, значить, готовий. Час приготування може трохи відрізнятися залежно від потужності мікрохвильовки, розміру буряка та його сорту.

Зварений буряк можна зберігати у холодильнику протягом 4-5 днів. Також ми розповідали, як вдало підготувати фарш для приготування страв.